10-11-2015

Ecare en Qlik faciliteren zelfsturende zorgteams met volledig inzicht in data

Deel dit bericht

Qlik, leider in Visual Analytics, sluit een partnership met Ecare, ontwikkelaar van vernieuwende online software voor de zorgsector. Ecare gaat Qlik Sense® integreren in haar softwaresuite Puur, een geïntegreerde oplossing die alle primaire zorgprocessen ondersteunt. Door de toevoeging van Qlik Sense krijgen zorgprofessionals nu inzicht in alle stuurinformatie, waarmee zij de kwaliteit van de zorg kunnen verbeteren. Zaken als kwaliteitsgegevens, financiële gegevens, medewerkertevredenheid, cliënttevredenheid, ziekteverzuim en productiviteit worden in één dashboard visueel weergegeven. Doordat alle behandelingen en de effecten ervan direct in het systeem geregistreerd en geanalyseerd worden, krijgen zorgteams beter inzicht in het beste plan van aanpak. Dit zorgt voor een snellere weg naar de juiste behandeling.

Tools voor zelfsturende teams

Ecare heeft als doel om zorg kleinschaliger te organiseren en gelooft sterk in de kracht van zelfsturende teams. Met de combinatie van Puur en Qlik Sense bieden zij zorgteams het gereedschap waarmee zij daadwerkelijk slimmere beslissingen kunnen nemen. Door het dashboard zijn teams altijd volledig op de hoogte van de meest actuele status, krijgen zij direct feedback op hun eigen prestaties en worden verbeteracties inzichtelijk gemaakt. Daarnaast stimuleert het dashboard om onderling kennis te delen en te leren van andere teams en bevordert het positieve competitie. In het dashboard krijgen de teams bijvoorbeeld inzicht in hoe hun team het doet ten opzichte van de rest van de organisatie. Is het behandelplan van het ene team bijvoorbeeld effectiever dan dat van het andere team? Of is de inschatting van de zorgbehoefte altijd nauwkeuriger bij team A dan bij team B? Teams die op een bepaald onderdeel minder goed scoren, hebben direct inzicht bij welk team ze moeten aankloppen voor advies. Ecare heeft een standaarddashboard beschikbaar met de populairste KPI’s, maar richt de dashboards ook klantspecifiek in.

Robert van Ginkel van Ecare: “Zelfsturende teams kunnen alleen goed presteren als ze daadwerkelijk real-time inzicht hebben in hun prestaties en die van anderen. Als ieder team een andere behandeling uitvoert voor hetzelfde ziektebeeld, dan is het natuurlijk extreem waardevol om inzicht te krijgen in welke behandeling het meest succesvol is. Alleen met deze kennis kan de kwaliteit van de zorg verbeteren en kunnen de kosten worden teruggedrongen. Qlik is de aangewezen partij die ons hierbij kan helpen. De software is toonaangevend op het gebied van eenvoudige analyses voor iedereen. Ze zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen van slimme software die stuurinformatie aantrekkelijk presenteert. En juist dit is onmisbaar voor de zorgprofessional.”

Sabine Palinckx, Country Manager Benelux bij Qlik: “Ecare is een perfect voorbeeld van een partij die op basis van slimme technologie de zorgsector wil verbeteren. Zij begrijpen als geen ander dat data steeds belangrijker wordt voor kwaliteitsverbetering en een efficiëntere zorgverlening. Je moet dan wel in staat zijn om het hele verhaal dat schuilgaat achter de data te ontdekken. Dit is wat onze software mogelijk maakt.”

Tags:

Zorg

Company:

Qlik

Partners