27-02-2015

IT-dienstverlener ilionx actief met kantoor in Zwolle

Deel dit bericht

ICT-dienstverlener ilionx heeft een nieuw kantoor geopend in Zwolle. De opening van de nieuwe vestiging was noodzakelijk vanwege de groei van de organisatie. Op deze locatie worden twee business units gehuisvest: Information Management Oost en Java Solutions. In totaal nemen veertig Business Intelligence (BI) consultants en Java-experts hun intrek in het nieuwe kantoor. Door de stevige groeiambitie wordt verwacht dat dit aantal in de komende jaren verder zal toenemen.

Twee jaar geleden heeft ilionx de Information Management business unit opgesplitst in de regio’s noord, midden en zuid om te kunnen voldoen aan de toenemende vraag naar BI-oplossingen en expertise op dit vlak. Arnoud Mesken, Unit Manager Information Management bij ilionx: “We merken dat de vraag naar advies, beheer en realisatie van Business Intelligence-oplossingen blijft toenemen. Door verdere groei van het klantenbestand in de regio’s is er besloten een groter kantoor te openen in Zwolle dat, naast Utrecht, Almere en Groningen, de benodigde faciliteiten biedt en mogelijkheden heeft voor toekomstige uitbreiding.”

ilionx Java Solutions (IJS)
Begin dit jaar is een business unit gestart die zich volledig richt op Open Source-oplossingen en momenteel met name vanuit de taal Java. Raymond Lodewijkx, Unit Manager Java Solutions bij ilionx: “Deze taal is voortdurend in ontwikkeling en daarmee ook het Java-team. Onze nieuwe plek biedt een mogelijkheid om samen te werken in projecten voor onze klanten en biedt tevens voldoende ruimte voor (open) kennissessies en meet-up groups”.

Lodewijkx vervolgt: “De locatie van het nieuwe kantoor is erg gunstig doordat het goed bereikbaar is, zowel met de auto als met het openbaar vervoer. Daarnaast ligt het vlakbij hogeschool Windesheim, dat een kweekvijver is voor jonge talenten. Omdat onze consultants in projecten door heel het land werken, vinden we het belangrijk een vestiging dicht bij de klant te hebben, zodat we hen de nodige ondersteuning op locatie kunnen bieden.”

WK

Partners