Data Warehousing & Business Intelligence Summit
(25-03-2015)

Deel dit bericht

Op woensdag 25 en donderdag 26 maart 2015 vindt in Amsterdam het onafhankelijke congres Data Warehousing & Business Intelligence Summit plaats. Vier gerenommeerde internationale topsprekers en thought leaders op BI gebied, Claudia Imhoff, Rick van der Lans, Barry Devlin, en Wayne Eckerson presenteren hun visie en praktijkervaringen. Key topics: Visual Data Discovery, Collaborative BI, Big Data Analytics, Data Vault & Datavirtualisatie, Hadoop en NoSQL, Data Lakes, en trends en nieuwe technologieën voor BI.

Meer van alles is wat er vandaag geëist wordt van datawarehouse en BI-omgevingen. Meer data, meer gebruikers, meer rapportages, meer complexe analyses en ook meer zero-latency data. De hamvraag voor veel organisaties is of hun bestaande datawarehouse-architectuur nog voldoende robuust en schaalbaar is om aan deze eisen te voldoen.

Diezelfde vraag geldt voor de bestaande systemen en tools voor data-integratie en rapportage. Is uw BI-omgeving in staat aan deze eisen te voldoen en heeft u de juiste tools in huis? Hoe haalt u, ook in de toekomst, maximaal rendement uit Business Intelligence?

Tijdens deze unieke Summit op het gebied van Business Intelligence en Datawarehousing zullen vier internationale, onafhankelijke BI analisten en thought leaders op dit terrein hun visie op BI presenteren. Zij zullen u leiden door het labyrint en daarbij de impact op uw organisatie toelichten. Allen zijn gerenommeerd spreker en kunnen bogen op een enorme dosis ervaring in BI projecten en het adviseren van organisaties op zowel bestuursniveau als technisch niveau inzake hun dw&bi strategie.

Een greep uit de onderwerpen:
•    Visual Data Discovery: opkomst van de nieuwe generatie Self-Service BI
•    Collaborative BI - een succesvolle aanpak
•    Opzetten van een Analytical Ecosystem in het Big Data tijdperk
•    Een sterk koppel: Data Vault en Datavirtualisatie
•    Integratie van Hadoop en NoSQL in uw datawarehouse architectuur
•    Architectuur voor een agile datawarehouse
•    Logical datawarehouses, data lakes en data reservoirs
•    Trends en nieuwe technologieën voor BI

Dit is de tweede editie van de Data Warehousing & Business Intelligence Summit in Nederland, na een succesvolle lancering in april 2014. Elk jaar zal hier de crème de la crème van de internationale datawarehouse- en BI-wereld optreden. Grootheden als Colin White, Mike Ferguson, Claudia Imhoff, Bill Inmon, Nigel Pendse, Mark Madsen, Richard Hackathorn, John Ladley, Dan Linstedt en Barry Devlin hebben de voorloper van dit congres de afgelopen jaren al opgesierd met hun aanwezigheid en presentaties. Dit jaar geven Claudia Imhoff, Barry Devlin, Wayne Eckerson en Rick van der Lans acte de présence.

Volgens initiatiefnemer Werner Schoots, destijds oprichter van het vaktijdschrift Database Magazine en organisator van verscheidene grote congressen op dit terrein, is vooral de pragmatische insteek van het congres kenmerkend. “Geen hoogdravende verhalen maar specifieke onderwerpen zoals datavirtualisatie, Data Vault en natuurlijk Big Data Analytics. Thema’s dus, waar de meeste organisaties mee worstelen. Ook dit jaar krijgen we een uiterst sterke samenstelling van internationale datawarehousing en BI analisten in Nederland twee dagen lang over de vloer om aan de tand kunnen voelen. Dit worden twee zeer waardevolle dagen.”

Partners