14-11-2014

Capgemini en Pivotal zoeken naar atypische gedragspatronen om fraude te voorspellen

Deel dit bericht

Capgemini en Pivotal lanceren Anomalous Behavior Detection, een oplossing die bedrijven ondersteunt bij het signaleren van en reageren op zowel geavanceerde interne als externe dreigingen. De oplossing maakt gebruik van de Business Data Lake, een geïntegreerde big data-omgeving, voor de analyse van grote hoeveelheden gestructureerde en ongestructureerde informatie.

Bedrijven verzamelen steeds meer data, delen steeds meer informatie met anderen en werken met de cloud, die steeds complexer wordt. De kans dat eenbedrijf wordt blootgesteld aan datalekken, diefstal van intellectueel eigendom, financiële overtredingen en misbruik van bedrijfssystemen neemt hierdoor toe.

Atypische gedragspatronen
Pivotal en Capgemini spelen hierop in. De bedrijven stellen dat traditionele beveiligingstools onvoldoende mogelijkheden bieden om dit soort dreigingen aan te pakken. Anomalous Behavior Detection helpt bedrijven fraude op te sporen en fraude te voorspelen door atypische gedragspatronen te signaleren.

“Bedrijven zijn zich steeds meer bewust van de risico’s die ontstaan als interne data of klantgegevens op straat komen te liggen te liggen. Een goede beveiliging van bedrijfskritische informatie is voor alle bedrijven essentieel. Met Anomalous Behavior Detection biedt Capgemini die beveiliging op een geavanceerde manier vanuit de eigen private cloud omgeving,” aldus Jorgen Heizenberg, CTO Business Information Management bij Capgemini.

Tags:

Big Data

Partners