18-07-2014

SNS Research: 'Bedrijven investeren dit jaar 30 miljard dollar in big data'

Deel dit bericht


Wereldwijd wordt dit jaar maar liefst 30 miljard dollar geïnvesteerd in Big Data. Naar verwachting zet de trend zich de komende jaren voort, met een jaar-op-jaar groei van 17% in de komende zes jaar.

Dit voorspelt SNS Research. Big data is oorspronkelijk een naam die wordt gebruikt om grote datasets te beschrijven waarvan de omvang te groot is om deze met traditionele databases te kunnen beheren. SNS Research stelt dat de definitie van de term big data door de jaren heen echter een stuk breder is geworden. De term refereert niet alleen meer naar grootschalige datasets, maar ook naar technologieën die het mogelijk maken deze data op te slaan, te beheren en te analyseren.

Uitdagingen
Het onderzoeksbureau benadrukt dat big data op dit moment nog voor allerlei uitdagingen staat. Zo verzetten bedrijven zich tegen de implementatie van big data-technologieën. Ook zijn er zorgen over de privacy van gebruikers waarover data wordt verzameld en geanalyseerd. Big data krijgt volgens SNS Research echter desondanks steeds meer voet aan de grond in de gehele wereld.

Een belangrijke drijfveer voor de omarming van big data is volgens SNS Research het feit dat er steeds meer toepassingen worden gevonden voor big data-technologieën. Zo kan big data worden ingezet in R&D, maar ook in het detecteren van fraude en opsporen van cybercrime. Het bedrijf verwacht dan ook dat deze trend zich de komende jaren voortzet.

WH

Tags:

Big Data

Partners