28-07-2014

Link-Busters slaat Big Data op in VCE infrastructuur van ReasonNet

Deel dit bericht


Link-Busters, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het bestrijden van de distributie van illegale content en auteursrechtenschendingen, zoals muziek op het internet, slaat gevonden data en links op in een VCE-infrastructuur van EMC, Cisco en VMware in het datacenter van ReasonNet in Amsterdam.

Link-Busters, opgericht door de broers Dennis en Marc de Laat, spoort de illegale bestanden op en zorgt ervoor dat deze zo snel mogelijk van het internet verdwijnen, vaak in samenwerking met Google. Het bedrijf heeft een uitgebreide klantenkring en beschermt onder andere werken van: Armin van Buuren, Fedde le Grand, Paul van Dijk, Eric Prydz en the Swedish House Maffia.

12.000 virtuele machines

Link-Busters gebruikt speciale software om de illegale content op te sporen. “Vaak is hier sprake van Big Data”, aldus Dennis de Laat. “Al deze data kan niet intern worden opgeslagen. We scannen het internet naar illegale bestanden voor de partijen die we beschermen. Vroeger vonden we 100-200 locaties. Dat is nu vertienvoudigd. Zodra we illegale content detecteren moeten we dat als juridisch bewijslast bewaren. Het gaat hierbij om grote hoeveelheden data.” Daarom wordt de data, dat dient als belangrijk bewijsmateriaal, opgeslagen op een VCE Vblock infrastructuur bij ReasoNnet, een datacenter met 2000 vierkante meter oppervlakte in Amsterdam-West. Er staan twee Vblocks met ruimte voor tien- tot twaalfduizend virtuele machines. De kosten van het VCE systeem worden laag gehouden doordat er één beheeromgeving is voor de computercapaciteit, opslag, netwerk en beveiliging.

SSD

ReasonNet biedt volgens ceo Marco Vrijburg onderdak voor eindgebruikers en channel partners, zoals resellers en systeem integratoren, die bijvoorbeeld data extern willen opslaan of applicaties willen hosten die een hoge beschikbaarheid en performance bieden. “We adviseren onze klanten en partners te praten over hun datastrategie. We berekenen een prijs per gigabyte, dat is inclusief beheer, hardware en stroomverbruikers, storage en backup. We bieden transparantie en inzichtbaarheid in de IT-kosten. Link-Busters maakt nu gebruik van een VCE Vblock die uitgerust is met moderne storage technologie, zoals ssd, snelle schijven en flash. De data is voor Link-Busters daardoor altijd beschikbaar.“
 
Door: Witold Kepinski


Tags:

Big Data

Partners