18-06-2014

Wimbledon maakt gebruikt van IBM technologie

Deel dit bericht


Tijdens het Wimbledon tennistoernooi levert IBM technologie rond cloud, social, mobile en big data en analytics. Sinds 1990 ondersteunt IBM de ‘All England Lawn Tennis Club’.

Zo ondersteunt IBM het De Wimbledon Social Command Centre (Powered by IBM Softlayer cloudtechnologie). De technologie van IBM helpt de AELTC om social media trends en gesprekken (van fans, spelers, experts en waarnemers) realtime te analyseren en de digitale kanalen van de club gepersonaliseerd te maken.

Watson 

De cloudomgeving is verspreid over drie locaties en zorgt voor een continue beschikbaarheid en schaalbaarheid van het online aanbod. Zo waren er tijdens het toernooi in 2013 ongeveer 430 miljoen pageviews - de cloud zorgt ervoor dat de website de enorme piek in bezoekers tijdens het kampioenschap kan opvangen. IBM's Watson Foundation Big Data en analytics platform analyseert alle relevante gegevens om het dataverkeer te voorspellen.

IBM levert nieuw ontworpen iPad en iPhone app: Deze nieuwe applicatie biedt tennisliefhebbers de mogelijkheid om onder andere de live scores, uitslagen, nieuws, live video en uitgebreide wedstrijdanalyses te bekijken.

SlamTracker 

Tot slot is er de verbeterde IBM SlamTracker: Het samenbrengen van de "keys to the match” en alle historische en real-time gegevens om te zien wat een speler moet doen om de wedstrijd te winnen. De “keys to the match" analyseert gegevens van de afgelopen 8 jaar aan Grand Slam toernooien om te ontdekken waar elke speler zich op moet richten om te winnen.

Door: Witold Kepinski

 

Tags:

Big Data

Partners