07-04-2014

Teradata QueryGrid big data oplossing software optimaliseert alle analyses in en voorbij de organisatie

Deel dit bericht

 

Teradata, leverancier van analytische data platformen, applicaties en diensten, introduceert de Teradata QueryGrid. Deze big data oplossing biedt software die alle analyses in en voorbij de onderneming optimaliseert.

Met Aster SQL-H liet Teradata al zijn klanten toe om analyses uit te voeren op de omvangrijke hoeveelheden data opgeslagen in Hadoop. Teradata QueryGrid gaat een stap verder met zijn push-down processing in Hadoop, Aster Database en andere databases zoals van Oracle zo meldt de Amerikaanse Big Data specialist tijdens zijn Europese gebruikers- en partnerbijeenkomst Teradata Universe in Praag.

Teradata QueryGrid geeft users een self-service toegang tot gegevens en analytische verwerking door verschillende systemen heen vanuit een enkele Teradata Database- of Aster Database query. "Het gebruikt de kracht van de analytische tools en bestandssystemen in het datawarehouse voor de toegang tot en analyse van data zonder verdere specifieke technologieën of IT interventie. Daarbij minimaliseert Teradata QueryGrid het verplaatsen van gegevens en duplicatie door de data te verwerken op de plek waar deze zich bevinden", aldus Scott Gnau (foto), president van Teradata Labs. 

Teradata QueryGrid komt in het derde kwartaal van 2014 beschikbaar.

Witold Kepinski

 

Tags:

Big Data

Partners