08-04-2013

Cloudera en T-Systems leveren data analytics vanuit de cloud

Deel dit bericht


Cloudera en T-Systems gaan samenwerken om cloud-gebaseerde data analytics-oplossingen te leveren. Hiervoor gebruiken zij het Big Data-platform van Cloudera als basis, aldus Occo Vreezen (foto), Cloudexpert bij T-Systems in Nederland.

De 'Apache Hadoop'-specialist en de Europese leverancier van IT-systemen werkten al samen op het gebied van gegevensbeheer. Zij gaan nu samenwerken om een kant-en-klare oplossing te ontwikkelen waarmee de klanten van T-Systems sneller en eenvoudiger waarde uit ruwe data kunnen halen.

Integratie cloud naar big data-platform
Cloudera's platform voor Big Data en Cloudera Enterprise verzorgen de omgeving voor het gegevensbeheer. Dit zorgt voor de integratie van eigen gegevens, visualisatie en analyses op schaal. T-Systems gaat nu hun eigen cloud-infrastructuur met het platform van Cloudera integreren om een goed toegankelijke en betaalbare Analytics-as-a-Service (AaaS)-oplossing mogelijk te maken. Cloudera en T-Systems stellen de dienst in eerste instantie ter beschikking voor de zakelijke klanten van T-Systems in Europa. Andere markten over de hele wereld zullen later volgen.

Analyse-oplossing voor Big Data
Vanwege de samenwerking met Cloudera is het voor T-Systems mogelijk om met hun strategische visie analyse-oplossingen voor grote hoeveelheden gegevens te ontwikkelen. Dit zal een belangrijk element van het portfolio voor IT-oplossingen van T-Systems vormen en het zet beginnende stappen richting 'Analytics-as-a-Service' in de cloud, aldus Occo Vreezen.


Door: Witold Kepinski

 
 

Tags:

Cloud

Partners