06-07-2023

AWS kondigt Generative AI Innovation Center aan

Deel dit bericht

Amazon Web Services kondigt het AWS Generative AI Innovation Center aan; een nieuw programma om klanten te helpen bij het succesvol bouwen en implementeren van generative artificial intelligence oplossingen.

AWS investeert 100 miljoen dollar in het programma, dat de AI- en machine learning (ML)-experts van AWS zal verbinden met klanten over de hele wereld om hen te helpen bij het bedenken, ontwerpen en lanceren van nieuwe generative AI-producten, -diensten en -processen. Dit bouwt voort op meer dan 25 jaar diepgaande investeringen in de ontwikkeling van AI-technologieën voor klanten en is slechts een onderdeel van de algemene generative AI-strategie van AWS om deze technologie naar klanten en partners over de hele wereld te brengen. Allerlei soorten bedrijven zijn enthousiast over het potentieel van generative AI om hun aanbod en activiteiten te transformeren. Het AWS Generative AI Innovation Center kan hen helpen hun ideeën sneller en effectiever te realiseren.

Het AWS Generative AI Innovation Center-team van strategen, datawetenschappers, ingenieurs en oplossingsarchitecten zal stap voor stap met klanten samenwerken om op maat gemaakte oplossingen te bouwen die de kracht van generative AI benutten. Bedrijven in de gezondheidszorg en biowetenschappen kunnen bijvoorbeeld zoeken naar manieren om het onderzoek naar, en de ontdekking van geneesmiddelen te versnellen. Fabrikanten kunnen oplossingen bouwen om industrieel ontwerp en processen opnieuw uit te vinden. En financiële dienstverleners kunnen manieren ontwikkelen om klanten meer gepersonaliseerde informatie en advies te geven.

Door middel van gratis workshops, opdrachten en training helpt AWS klanten bij het bedenken en onderzoeken van de use cases die de grootste waarde voor hun bedrijf creëren, op basis van best practices en branche-expertise. Klanten zullen nauw samenwerken met generative AI-experts van AWS en het AWS-partnernetwerk om de juiste modellen te selecteren, paden te definiëren om door technische of zakelijke uitdagingen te navigeren, proofs of concepts te ontwikkelen en plannen te maken voor het lanceren van oplossingen op schaal.

Het Generative AI Innovation Center-team zal advies geven over best practices voor het verantwoord toepassen van generative AI en het optimaliseren van ML-activiteiten om kosten te verlagen. Dit levert strategie, tools en assistentie waarmee klanten AWS generative AI-services kunnen gebruiken, waaronder Amazon CodeWhisperer, een door AI aangedreven codeerpartner, en Amazon Bedrock, een volledig beheerde service die fundamentele modellen (FM's) maakt van AI21 Labs, Anthropic, en Stability AI, samen met Amazon's eigen familie van FM's, Amazon Titan, toegankelijk via een API. Ze kunnen hun modellen ook trainen en uitvoeren met behulp van een krachtige infrastructuur, waaronder AWS Inferentia-aangedreven Amazon EC2 Inf1 Instances, AWS Trainium-aangedreven Amazon EC2 Trn1 Instances en Amazon EC2 P5-instanties aangedreven door NVIDIA H100 Tensor Core GPU's. Bovendien kunnen klanten hun eigen modellen bouwen, trainen en implementeren met Amazon SageMaker of Amazon SageMaker Jumpstart gebruiken om enkele van de meest populaire FM's van dit moment in te zetten, waaronder Cohere’s large language models, Technology Innovation Institute’s Falcon 40B, en Hugging Face's BLOOM.

Company:

AWS

Partners