12-09-2019

ilionx neemt ICTZ over

Deel dit bericht

ICT-dienstverlener ilionx neemt ICTZ, partner in zorg-ICT, over. Door de krachten te bundelen bieden beide bedrijven een breder pakket aan producten en diensten, waaronder Business Intelligence, digitale healthcare platformen, EPD-implementaties, functionele en technische consultancy en hosting.

Kennisdeling en samenwerken staan centraal bij de overname. Klanten worden nu nog beter ondersteund bij hun strategische ICT-agenda en de uitvoering van ICT-projecten. ICTZ blijft onder de eigen naam en vanuit de eigen kantoren in Hoorn en Utrecht opereren.

Aanvullende expertises
De zorgsector is één van de branches waar ilionx als digitale innovatiepartner actief is. De overname van ICTZ past in de strategie van de ICT-dienstverlener om schaalgrootte en expertise op te bouwen en zo haar klanten optimaal te ondersteunen. Waar ilionx expertise heeft opgebouwd op het gebied van Business Intelligence en digitale healthcare platformen, beschikt ICTZ met name over kennis van EPD’s en hosting. Het bundelen van de krachten en het samen innoveren resulteert in waardevolle en slimme ICT-oplossingen waarmee instellingen binnen de zorgsector hun processen kunnen optimaliseren.

Groeiambities
Een van de ambities van ilionx is uit te groeien tot dé partner voor strategische ICT-vraagstukken in de zorg, waarbij het bedrijf slagkracht met wendbaarheid combineert. ilionx heeft zich ten doel gesteld niet alleen diepgaande technologiekennis op te bouwen, maar ook zo veel mogelijk branche-ervaring op te doen. Eerder ging ilionx al samen met ICT-dienstverlener QNH Consulting. Het bedrijf telt, met ICTZ erbij, zo’n 1.000 medewerkers.

Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

Partners