28-01-2016

Hortonworks breidt uit in Europa met nieuwe vestiging in Ierland

Deel dit bericht

Tijdens een event heeft Hortonworks de opening aangekondigd van haar nieuwe vestiging in Cork, Ierland. Dit is de meest recente opening in een serie van belangrijke internationale groei na de opening van vestigingen in Londen en Sydney.

Hortonworks presenteerde tijdens het evenement plannen om te profiteren van de ruime aanwezigheid van technologisch talent in Cork door het creëren van vijftig arbeidsplaatsen. Hortonworks vestiging in Cork kantoor voorziet in ruimte voor een uitgebreid wereldwijd technisch supportteam voor de meer dan 800 klanten, alsmede ruimte voor andere operationele professionals. Daarnaast biedt het kantoor een ideale locatie om zowel partners als potentiële klanten te verwelkomen.

Bluemetrix, een in Cork gevestigde Big Data specialist en leverancier van webanalytics en data consultancy, is onlangs de eerste Hortonworks Silver Certified Partner geworden in Ierland.
“Het volume en het aantal bronnen van data zijn exponentieel toegenomen en de druk op het Ierse bedrijfsleven om te opereren in de 'always-on' omgeving is sterk gegroeid,” verklaarde Liam Engels, oprichter en chief executive officer van Bluemetrix. “De samenwerking met Hortonworks zal onze Hadoop- en Big Data-mogelijkheden verder verbeteren en helpt Bluemetrix onze klanten de meest up-to-date instrumenten, middelen en training aan te bieden. Dit zal ook lokale bedrijven in staat stellen om data om te zetten naar bruikbare kennis.”

Andy Leaver, vice-president internationale operaties van Hortonworks: “Onze aanwezigheid in Ierland is de zoveelste stap in de richting van het zo breed mogelijk beschikbaar stellen van Open Data Platforms. Hortonworks zal ook 50 nieuwe medewerkers werven voor ons nieuwe kantoor in Cork om te werken aan een belangrijke verspreiding van Hadoop in Ierland en de rest van Europa.”

Martin Shanahan, CEO van IDA Ireland zei, “Bedrijven vinden in de Big Data branche is voor IDA Ireland de afgelopen jaren een belangrijk doel geweest. Hortonworks is een goed voorbeeld van een bloeiend bedrijf in deze sector.
De 50 nieuwe arbeidsplaatsen die Hortonworks heeft aangekondigd zullen worden ingevuld door kandidaten met opleidingen in technische ondersteuning, Finance, HR, Marketing, IT en Operations. Talent blijft de nummer een reden dat bedrijven ervoor kiezen om zich in Ierland te vestigen.”

Meer informatie: http://hortonworks.com

Tags:

Hadoop, Big Data

Company:

Hortonworks

Partners