11-10-2013

Oracle zet vaart achter NoSQL database

Deel dit bericht


Oracle zet naast zijn eigen Oracle Database ook vaart achter de acceptatie van NoSQL database. Dat valt op te maken uit de vele sessies tijdens Oracle Openworld 2013 conferentie die onlangs in San Francisco plaastvond. Daar werd ook de MySQL Cluster 7.3 aangekondigd. Verder is de Oracle Big Data Appliance geschikt voor NoSQL.

NoSQL is populair aan het worden, omdat het goed kan worden ingezet voor opslag en beheer van Big Data applicaties, business analtycis en datamanagement. Forrester Research beaamt dat de NoSQL database steeds meer in trek is. De NoSQL markt is in 2013 goed voor 200 miljoen dollar. In 2017 is de NoSQL markt goed voor 1 miljard dollar.

Steeds meer open source software leveranciers bieden NoSQL databases, zoals DataStax en MongoDB, dat onlangs een flinke kapitaalinjectie kreeg (mogelijk ook van EMC). Deze NoSQL leveranciers verkopen via channel partners. MongoDB is een serieuze concurrent voor oracle's MySQL. Tijdens Oracle Openworld 2013 stonden bij de ingang medewerkers van MongoDB gratis koffie uit te reiken.

Door: Witold Kepinski 


Tags:

Software

Partners