22-02-2013

VMware introduceert Horizon Suite

Deel dit bericht


VMware introduceert de Horizon Suite, een platform voor mobiele werknemers dat eindgebruikers koppelt aan hun data, applicaties en desktops, via elk apparaat, zonder verlies van IT-controle en -security. De suite bevat updates van VMware Horizon View en VMware Horizon Mirage, en een nieuw product: VMware Horizon Workspace.

Uit een rapport van Forrester Research is gebleken dat het aantal apparaten dat buiten weten van de IT-afdeling om wordt gebruikt, alarmerend is - met 67 procent van de werknemers die prive aangeschafte smartphones gebruiken en 46 procent die persoonlijke laptops gebruikt. Geen van allen zijn goedgekeurd of verstrekt door de organisatie. Uit een recent VMware-onderzoek blijkt ook dat 83 procent van de IT-beheerders het gebruik van online storage- en collaboration-consumententoepassingen wil verbieden. De Horizon Suite lost alle beveiligings- en governance-uitdagingen op die deze consumenten-applicaties en -apparaten met zich meebrengen, aldus VMware.

Met Horizon Workspace kunnen IT-beheerders data, applicaties of desktops toewijzen aan eindgebruikers of groepen, in plaats van aan hun apparaten. Eindgebruikers kunnen zelf applicaties of diensten toewijzen om zo de werkdruk van de IT-afdeling te helpen verlagen. Hierdoor ontstaat een snel reagerende IT-afdeling die op ieder moment de juiste data, applicaties en desktops op elk apparaat kan leveren. Met Horizon Workspace kunnen organisaties ook eenvoudig nieuwe apparaten, gebruikers of applicaties toevoegen, zonder apparaten of end points te hoeven configureren. Bovendien zorgt het gecentraliseerde management voor gemakkelijke naleving en beheer van user policies zodat de complete oplossing altijd veilig is.

De complete VMware Horizon Suite is naar verwachting beschikbaar in het eerste kwartaal 2013. Klanten krijgen de optie om het gehele platform met geÔntegreerde producten in te zetten, of specifieke functies van het platform te implementeren, afgestemd op de behoeften van de organisatie. VMware Horizon Suite wordt verkocht per licentie per geregistreerde gebruiker.

  

Partners