Neo4j breidt cloud portfolio voor graph database uit

Deel dit bericht

Neo4j heeft haar portfolio rond cloud graph database Neo4j AuraDB gereorganiseerd en voorzien van tal van nieuwe functies en verbeteringen. Het uitgebreide aanbod van het cloud database management systeem helpt bedrijven om snel en eenvoudig graph applicaties te testen, te ontwikkelen en in te zetten voor productie met elk type workload en voor een breed scala aan use cases.

Het uitgebreide Neo4j AuraDB aanbod bevat een aantal nieuwe functies.  
• GenAI Copilot: De nieuwe Aura graph database console biedt een centraal platform voor het beheren, importeren (data ingestion), modelleren en visualiseren van gegevens op consistente wijze in alle Neo4j tools en diensten. Ontwikkelaars en beheerders kunnen nu ook communiceren met de console in natuurlijke taal via de GenAI Copilot. Kennis van de Cypher querytaal is niet vereist.  
• Interactieve dashboard builder: Met behulp van de no/low-code dashboard builder NeoDash kunnen gebruikers grafieken, diagrammen, tabellen, kaarten en andere visuals maken en integreren in de gebruikersinterface. NeoDash is in eerste instantie ontwikkeld en getest als onderdeel van Neo4j Labs. De bouwer is nu ook beschikbaar voor ontwikkelaars op Neo4j AuraDB als een volledig ondersteunde functie.
• Verhoogde schaalbaarheid: Dankzij de aanzienlijke toename in leescapaciteit kan de Neo4j graph database nu 15 keer meer real-time gegevens per cluster verwerken zonder afbreuk te doen aan latency of prestaties. Dit maakt ononderbroken verwerking van data-intensieve analysewerkzaamheden mogelijk, zelfs wanneer de datavolumes toenemen. 
• Nieuwe AuraDB versie - Neo4j AuraDB Business Critical: Neo4j heeft haar cloud portfolio uitgebreid met een nieuwe, kosteneffectieve productversie voor gebruik in bedrijfskritische bedrijfsomgevingen. AuraDB Business Critical is ontworpen voor hoog beschikbare werklasten die een hoog beveiligingsniveau vereisen. Vergeleken met de vorige Enterprise-versie is de nieuwe versie 20 procent goedkoper. Organisaties die de Neo4j graph database in speciale omgevingen gebruiken (bijvoorbeeld in sterk gereguleerde industrieën) kunnen AuraDB Virtual Dedicated Cloud (voorheen AuraDB Enterprise) gewoon gebruiken. Neo4j biedt AuraDB Professional ook aan als gratis proefversie.
• Meer controle door compliance beveiliging: Dankzij nieuwe functies in AuraDB zijn bedrijven beter in staat om hun graph- applicaties te beveiligen en te beheren op een manier die voldoet aan de regelgeving. Deze omvatten door de klant beheerde encryptiesleutels om gegevens te beschermen en security log forwarding om security logs in real-time te streamen en te bekijken. Neo4j heeft begin 2024 SOC 2 Type 2 en HIPAA-compliance behaald en is ook in het bezit van andere certificeringen.

Neo4j ziet een aanzienlijke vraag naar graph-oplossingen in de cloud. Gartner voorspelt dat graph-technologie in 2025 in 80 procent van de data- en analytics-innovaties zal worden gebruikt, waardoor zeer snelle besluitvorming in bedrijven mogelijk wordt. In 2021 gingen de analisten nog uit van 10 procent.  

Een andere belangrijke drijfveer is de toepassing van GenAI. Om de uitlegbaarheid, tijdigheid en nauwkeurigheid te garanderen die in de bedrijfsomgeving vereist zijn, gebruiken bedrijven Retrieval Augmentation Generation (RAG) en vullen ze LLM's aan met externe gegevens. Volgens Gartner heeft deze aanpak echter beperkingen wat betreft de nauwkeurigheid van zoekopdrachten, contextueel begrip en de samenhang van antwoorden. Knowledge graphs daarentegen brengen zowel de data in documenten als de metadata van de documenten in kaart. Hierdoor kunnen toepassingen teksten ophalen op basis van overeenkomsten met de vraag, de context van de query en het tekstcorpus, waardoor de nauwkeurigheid van antwoorden wordt verbeterd (GraphRAG).

Partners