13-09-2024

Cloudera introduceert accelerators voor machine learning-projecten

Deel dit bericht

Cloudera heeft zes 'Accelerators for ML Projects' (AMP) aangekondigd, ontworpen om de time-to-value voor zakelijke AI-toepassingen te verkorten. Deze toevoegingen zijn erop gericht om bedrijven te voorzien van de nieuwste AI-technieken en -voorbeelden binnen Cloudera, die de AI-integratie kunnen ondersteunen en meer impactvolle resultaten kunnen opleveren.

AMP's zijn op machine learning (ML) gebaseerde complete projecten die met een enkele klik vanaf het Cloudera-platform kunnen worden geïmplementeerd. Elke AMP bevat best practices voor het aanpakken van complexe ML-uitdagingen met workflows die naadloze transities mogelijk maken, ongeacht waar bedrijven hun voorbeelden uitvoeren of data inzetten.

Met de toegevoegde AMP’s gaat Cloudera AI toegankelijker maken, zodat bedrijven de adoptie kunnen versnellen en de waarde van zowel hun eigen data als de gegenereerde AI-output kunnen maximaliseren. De nieuwste AMP's en updates omvatten:
• Fine-Tuning Studio - Biedt gebruikers een allesomvattende applicatie en een ‘ecosysteem’ voor het beheren, optimaliseren en evalueren van LLM's.
• RAG with Knowledge Graph - Een demonstratie van hoe een RAG-toepassing (Retrieval Augmented Generation) te voeden is via een kennisgrafiek, om relaties en context vast te leggen die niet eenvoudig toegankelijk zijn via alleen vectoropslag.
• PromptBrew - Biedt AI-gebaseerde hulp om goed presterende en betrouwbare prompts te creëren via een eenvoudige gebruikersinterface.
• Document Analysis with Cohere CommandR and FAISS - Toont RAG met CommandR als LLM en FAISS als vectoropslag.
• Chat with Your Document - Voortbouwend op de vorige LLM Chatbot Augmented with Enterprise Data AMP, verbetert deze accelerator de reacties van een LLM met behulp van context uit een interne kennisbank die is gemaakt op basis van de documenten die door de gebruiker zijn geüpload.  

Behalve versnellers van AI-projecten zijn Cloudera AMP’s volledig open source en bevatten ze instructies  voor het implementeren in elke omgeving. Dit bevestigt Cloudera's betrokkenheid bij de open source-gemeenschap. Volgens Dipto Chakravarty, Chief Product Officer bij Cloudera, hebben bedrijven beperkte tijd en middelen om AI-projecten te initiëren. “Daarom zijn onze AMP’s katalysatoren om de realisatie van AI-projecten van concept naar realiteit te versnellen, met kant-en-klare oplossingen en werkvoorbeelden. Met als voordelen dat de toepassingen betrouwbaar en kosteneffectief zijn, terwijl de ontwikkeltijd wordt verkort. Hierdoor kan men snel de beoogde productiviteits- en efficiëntiewinst van AI-initiatieven ervaren.”

Partners