12-09-2024

Oracle introduceert GenAI RAG Agent en verbeterde AI-services

Deel dit bericht

Oracle heeft de algemene beschikbaarheid aangekondigd van Oracle Cloud Infrastructure (OCI) Generative AI Agents met Retrieval-Augmented Generation (RAG)-mogelijkheden, evenals verbeterde Oracle AI-innovaties die klanten helpen hun gegevens om te zetten in een concurrentievoordeel door het eenvoudiger te maken AI toe te passen voor hun bedrijfsactiviteiten.

De RAG Agent is de eerste van een reeks OCI GenAI Agents en biedt kant-en-klare RAG-functies, waarmee klanten direct aan de slag kunnen en handmatige processen zoals het plannen, ophalen, opnieuw rangschikken, genereren en integreren van gegevens door agents kan worden vermeden. Het biedt ook een zelfcontrole om hallucinaties te verminderen, waardoor klanten RAG-technologieën kunnen gebruiken om hun bedrijfsprocessen te stroomlijnen zonder verschillende cycli voor onderzoek en ontwikkeling te hoeven doorlopen. Met OCI GenAI Agents hebben klanten toegang tot Oracle Database 23ai AI Vector Search en kunnen ze snelle query's naar overeenkomsten uitvoeren voor bedrijfsgegevens die in de database zijn opgeslagen. Voor klanten die een abonnement hebben op Oracle Database 23ai op OCI, voegt de GenAI Agents-service een automatiseringslaag toe om RAG-functies en zoekopdrachten naar overeenkomsten uit te voeren zonder gegevens naar een afzonderlijke vectordatabase te hoeven verplaatsen.

Voor organisaties die op zoek zijn naar opensource-oplossingen voor hun generatieve AI-workloads, ondersteunt de OCI GenAI Agents-service ook OCI Search met OpenSearch. Belangrijke gebruiksscenario's voor OCI GenAI Agents zijn de optimalisatie van callcenters, versnellen van juridisch onderzoek, informatie over inkomsten, het werven van gekwalificeerde kandidaten.

Om veelzijdige AI-oplossingen te bieden voor ontwikkelaars en zakelijke gebruikers, introduceert Oracle ook AI-innovaties voor:
• OCI Generative AI: helpt gebruikers naadloos veelzijdige taalmodellen te integreren voor een breed scala aan gebruiksscenario's, zoals hulp bij schrijven, het maken van samenvattingen, analyses en chat. Om klanten in staat te stellen gebruik te maken van de nieuwste open source AI-technologie met beveiliging en privacy op ondernemingsniveau, biedt OCI Generative AI nu toegang tot de Meta Llama 3.1-modellen in grootte variërend van 405 miljard parameters voor AI-gebruiksscenario's die geavanceerde mogelijkheden vereisen tot 70 miljard parameters voor meer gerichte workloads tegen een lagere prijs. Daarnaast ondersteunt OCI Generative AI de Cohere Command R-, Command R+- en Embed-modellen.
• OCI Data Science: helpt teams van datawetenschappers toegang te krijgen tot opensource-tools voor het bouwen, trainen, implementeren en beheren van AI-modellen. OCI Data Science biedt verschillende nieuwe updates voor de AI Quick Actions-functie zonder code, waaronder ondersteuning voor de OCI Ampere A1-vorm en de mogelijkheid om elk model van Hugging Face met slechts een paar klikken naar OCI Data Science over te brengen.
• OCI Language: helpt ontwikkelaars geavanceerde tekstanalyse en machinevertaling uit te voeren op grote schaal. Nieuwe meertalige modellen zijn ontworpen voor naadloze ondersteuning van meer dan 100 talen, terwijl de huidige service voor persoonlijk identificeerbare informatie (PII) met een nieuwe functie voor beschermde gezondheidsinformatie (PHI) is uitgebreid om PHI-entiteiten te detecteren en te redigeren op basis van tekstuele gegevens.
• OCI Document Understanding: helpt ontwikkelaars handmatige bedrijfsprocessen te automatiseren met kant-en-klare AI-modellen. Met nieuw getrainde modellen voor de gezondheidszorg kunnen ontwikkelaars belangrijke gegevens op medische ID-kaarten identificeren en extraheren, terwijl de efficiëntie wordt verhoogd en handmatige fouten kunnen worden voorkomen.
• OCI Vision: helpt ontwikkelaars video's frame voor frame te analyseren om objecten, labels, tekst en gezichten te identificeren. Het biedt gegevens over detectietijdstempels en begrenzingsvakcoördinaten voor objecten ter ondersteuning van gebruiksscenario's zoals beheer van digitale activa, detectie van visuele afwijkingen, veiligheid en bewaking, en bijhouden en plaatsing van advertenties.
• OCI Speech: helpt gebruikers spraak naar tekst te transcriberen en spraak te synthetiseren uit tekst met natuurlijke stemmen en een nieuwe realtime transcriptiefunctie met ondersteuning voor aangepaste woordenlijsten.
• Oracle Code Assist: helpt ontwikkelaars sneller te werken door intelligente suggesties te geven voor het bouwen en optimaliseren van applicaties die zijn geschreven in moderne programmeertalen, zoals Java, Python, JavaScript, SuiteScript, Rust, Ruby, Go, PL/SQL, C# en C.

Partners