10-09-2024

Safe Superintelligence van OpenAI mede-oprichter Ilya Sutskever haalt 1 miljard dolar op

Deel dit bericht

Safe Superintelligence (SSI), mede opgericht door OpenAI's voormalige chief scientist Ilya Sutskever, heeft 1 miljard dollar opgehaald om veilige AI-systemen te ontwikkelen die menselijke capaciteiten ver moeten overstijgen. Onder de investeerders bevinden zich de grote durfkapitaalbedrijven Andreessen Horowitz, Sequoia Capital, DST Global en SV Angel. NFDG, een investeringspartnerschap geleid door Nat Friedman en SSI's Chief Executive Daniel Gross, nam ook deel.

SSI telt momenteel tien werknemers en is van plan om het geld te gebruiken om rekenkracht te verwerven en toptalent aan te nemen. Het zal zich richten op het opbouwen van een klein, zeer betrouwbaar team van onderzoekers en ingenieurs verdeeld over Palo Alto, Californiƫ en Tel Aviv, Israƫl. De financiering onderstreept hoe sommige investeerders nog steeds bereid zijn om buitenproportioneel in te zetten op uitzonderlijk talent dat zich richt op fundamenteel AI-onderzoek. Volgens bronnen van Reuters wordt het bedrijf gewaardeerd op 5 miljard dollar.

Ilya Sutskever is een van de meest invloedrijke technologen op het gebied van AI. Hij richtte SSI in juni mede op met Gross, die eerder AI-initiatieven leidde bij Apple en Daniel Levy, een voormalig onderzoeker van OpenAI. Sutskever is chief scientist en Levy is principal scientist, terwijl Gross verantwoordelijk is voor rekenkracht en fondsenwerving.

Partners