09-09-2024

Quest Software lanceert erwin Data Intelligence voor AI-toepassingen

Deel dit bericht

Quest Software, aanbieder in IT-management, data management en databeveiliging software, presenteert de nieuwste versies van erwin Data Intelligence en erwin Data Modeler. Deze Enterprise softwareoplossingen voor data management bieden verbeterde data-intelligentie, datakwaliteit en modellering capaciteiten en nog krachtiger oplossingen voor een uitgebreide aanpak voor het beheren, besturen en benutten van data in complexe bedrijfsomgevingen, waardoor organisaties zijn voorbereid op de uitdagingen die AI en data literacy met zich meebrengen.

De nieuwe release van erwin (door Quest) pakt de uitdagingen van datakwaliteit aan door de volledige levenscyclus van gerelateerde data te beheren. De oplossingen integreren cross-platform data-observatie met geavanceerd datakwaliteitsbeheer, wat zorgt voor een naadloze ervaring voor data toegankelijkheid en governance binnen de onderneming. Als gevolg hiervan behouden bedrijven een duidelijk en consistent overzicht van hun data-architecturen, wat ervoor zorgt dat datamodellen niet alleen theoretische constructen zijn, maar essentiële, levende componenten van een dynamische AI-klare dataomgeving.

Versie 14 van erwin Data Intelligence en erwin Data Modeler biedt klanten een reeks belangrijke nieuwe mogelijkheden die hen in staat stellen de meest geavanceerde tools voor data governance en data literacy te benutten:
• AI/ML-Gestuurde datakwaliteit en observatie – Met een verbeterd kader voor datakwaliteit en monitoring, aangedreven door AI en machine learning, bewaakt erwin Data Intelligence 14, continu de datakwaliteit over verschillende platforms. Dit omvat geavanceerde anomaliedetectie voor gegevensbronnen, waardoor de data die AI-modellen ondersteunt, betrouwbaar en accuraat blijft. De zelflerende capaciteiten vergroten de effectiviteit verder door het kader automatisch aan te passen aan de veranderende behoeften van de organisatie en datakwaliteitsmaatregelen te verfijnen op basis van praktijkgebruik.
• Flexibele implementatie met erwin Data Intelligence Cloud - Met de introductie van erwin Data Intelligence Cloud hebben organisaties nu de flexibiliteit om het implementatiemodel te kiezen dat het beste bij hun infrastructuur past—of het nu on-premises, private cloud, of via Quest’s Cloud-hosted oplossing op Microsoft Azure is. Deze flexibiliteit biedt lagere totale kosten en grotere schaalbaarheid zonder concessies aan de functionaliteit
• Gestroomlijnde datamodellering en governance - erwin Data Modeler 14 biedt een reeks nieuwe functies om het data-modelleringsproces te stroomlijnen, zoals verbeterde integratie met moderne dataplatforms, verbeterde UI-aanpassing en geavanceerde reverse engineering-capaciteiten voor NoSQL-platforms. Deze verbeteringen maken het gemakkelijker voor organisaties om hun data-architecturen te ontwerpen, beheren en optimaliseren, en zorgen ervoor dat datamodellen robuust en compliant zijn.
• Verbeterde integratie en efficiëntie - erwin Data Modeler 14 biedt verbeterde ondersteuning voor NoSQL-databases, geoptimaliseerde denormalisatieprocessen en naadloze integratie met platforms zoals PostgreSQL en Google BigQuery. Deze updates zorgen voor efficiënter databeheer en garanderen dat diverse dataomgevingen eenvoudig kunnen worden beheerd en geoptimaliseerd.
• Gebruiksvriendelijke monitoring van datakwaliteit – De nieuwe, gebruiksvriendelijke functies voor het monitoren van datakwaliteit in erwin Data Intelligence 14 bieden een zoek- en filterervaring die vergelijkbaar is met die van onlinewinkelwebsites. Hiermee kunnen gebruikers gegevenskwaliteitsmetingen verkennen via een aanpasbaar analytics-dashboard. Dit maakt het gemakkelijker voor dataconsumenten om waardevolle data te vinden, te analyseren en actie te ondernemen, wat het vertrouwen in data binnen de organisatie vergroot en de besluitvorming versnelt.

Partners