12-08-2024

Cloudera versterkt metadatabeheer met datacatalogus en integratie Iceberg REST

Deel dit bericht

Cloudera heeft twee verbeteringen toegevoegd aan haar oplossing voor het beheren van metadata. Deze updates stimuleren de interoperabiliteit binnen het open data lakehouse en helpen te voldoen aan toenemende eisen voor de veiligheid en governance tijdens de datalevenscyclus.

Naarmate bedrijven meer investeren in generatieve AI-applicaties, wordt het robuust en flexibel beheren van metadata belangrijker voor de datakwaliteit en compliance. Om succesvol te zijn en meer accurate, schaalbare resultaten te bereiken, hebben organisaties een uniform en veilig platform nodig voor de transformerende kracht van hun metadata management.

Cloudera levert een open data lakehouse, gebaseerd op open standaarden, dat met elk ecosysteem kan integreren en samenwerken. De updates ter versterking van een moderne data-architectuur, bevatten o.a.:
• Cloudera's nieuwe Iceberg REST-Catalog integratie verbetert de toegang tot Apache Iceberg-tabellen met behulp van third-party engines, waardoor gebruikers verschillende tools kunnen gebruiken en tegelijkertijd een uniforme databeveiliging en governance kunnen waarborgen. Het vereenvoudigt de toegang en rechtenbeheer van data van diverse platforms, zodat de kosten en het risico op datalekken worden verminderd door het aantal beveiligingslagen te minimaliseren.
• Cloudera's Shared Data Experience (SDX) is inmiddels in technische preview als een cloud-native, containerized ervaring die end-to-end uniforme databeveiliging, governance en management voor alle metadata biedt. Deze is verbeterd voor een grotere elasticiteit, schaalbaarheid en prestaties. Het biedt zelfservice voor datatoegang via tools, helpt om cyberrisico's te minimaliseren door de beveiligingsfuncties te consolideren en ondersteunt het centraal beheren van alle data in clouds en op de eigen locaties.

Behalve het waarborgen van data met beveiliging en traceerbaarheid tijdens de hele levenscyclus, stellen Cloudera's updates organisaties in staat om de prestaties, schaalbaarheid en flexibiliteit te verbeteren. Voor lagere kosten (TCO), door het optimaliseren van het metadatamanagement. Ook vereenvoudigen Cloudera’s updates het delen van metadata zonder kopieën te maken, waardoor innovatie met tools van derden zonder gebondenheid aan de leveranciers daarvan mogelijk is.

"Unified Data & Interoperability blijft centraal staan in de open data lakehouse-architectuur van Cloudera in hybride clouds," zegt Dipto Chakravarty, Chief Product Officer bij Cloudera. “Ons platform biedt een unieke schaalbaarheid, performance, flexibiliteit en kostenefficiëntie voor het beheren van uitbreidingen van metadata, zonder een lock-in of datasilo's. Door ons te houden aan open standaarden, zorgen we voor een naadloze integratie en interoperabiliteit in elk ecosysteem, zodat organisaties het meeste uit hun AI-investeringen kunnen halen”.

Partners