26-07-2017

Accenture en Roche werken aan centraal diabetes-dataplatform

Deel dit bericht

Roche kondigt vandaag een samenwerkingsovereenkomst aan met Accenture. Onder de voorwaarden van de vijfjarige overeenkomst creëren Roche en Accenture een centraal dataplatform voor het digitale diabetes ecosysteem van Roche om vorm te geven aan de diabeteszorg in de toekomst.

Het nieuwe dataplatform integreert alle bestaande en toekomstige producten, oplossingen en diensten en verbindt mensen met diabetes en hun zorgverleners. Dit stelt Roche in staat persoonlijke, nauwkeurige en uitgebreide ondersteuning aan te bieden.
Het centrale dataplatform wordt gebouwd op het Accenture Intelligent Patient Platform. Accenture biedt Roche hiermee een platform dat Roche in staat stelt gegevens in een beveiligde omgeving te verzamelen en te analyseren. Roche kan zo nieuwe diabetes-therapieën ontwikkelen en nieuwe oplossingen en apparaten van partners eenvoudig integreren.

Gegevensanalyse
De samenwerkingsovereenkomst met Accenture is volgens Marcel Gmünder, Global Head of Roche Diabetes Care, een geweldige stap in de richting van geïntegreerde diabetesmanagementoplossingen. “Het open diabetesplatform dat we creëren stelt ons in staat om, door middel van algoritmen, grote hoeveelheden gegevens te analyseren en te duiden, zodat we sneller kunnen reageren op de behoeften van mensen met diabetes, hun verzorgers en zorgsystemen. Uiteindelijk kan dat tot gepersonaliseerde zorg en betere uitkomsten leiden. De samenwerking vloeit voort uit de vertrouwensrelatie die we de afgelopen jaren hebben opgebouwd. Het maakt het ons mogelijk digitale zorg voor diabetes verder te ontwikkelen en geïntegreerde diabetesmanagementoplossingen en -diensten aan te bieden. Zo geven we vorm aan de manier waarop zorg wordt verleend in de toekomst en realiseren we betere behandelresultaten en duurzame zorgsystemen.”

Beveiligde omgeving
Koen Deryckere, MD Consumer & Manufacturing bij Accenture, is verheugd de samenwerking met Roche naar een hoger niveau te tillen en de zorg voor mensen met diabetes sterk te kunnen verbeteren. “Het digitale ecosysteem dat wordt gebouwd op het Accenture Intelligent Patient Platform combineert de buitengewone expertise van Roche met diabetes en de expertise van Accenture op gebied van biowetenschappen en gezondheid. Het biedt een beveiligde, analytische omgeving waarin de gehele medische branche samenkomt voor een betere zorg voor mensen met diabetes.”

Meer informatie: Accenture

Company:

Accenture, Roche

Partners