07-06-2017

Quint organiseert Agile/Scrum, DevOps en Lean IT bootcamps

Deel dit bericht

In juli en augustus organiseert Quint Wellington Redwood wederom de ‘Summer of Learning’. Tijdens dit inspirerende event kunnen (IT-)professionals deelnemen aan verschillende bootcamps waarmee zij de complete certificering van populaire trainingen in korte tijd kunnen behalen. De onderwerpen waar deelnemers dit jaar voor kunnen kiezen zijn Agile/Scrum, DevOps en Lean IT.

Doordat technologische ontwikkelingen en werkwijzen elkaar steeds sneller opvolgen, is het van belang om kennis en vaardigheden op peil te houden. De relatief rustige zomerperiode is daar vaak het ideale moment voor. Quint speelt daar op in met bootcamps die bijdragen aan het minimaliseren van verspilling in IT-organisaties. Na afronding van de bootcamp kan de deelnemer direct een waardevolle bijdrage aan zijn organisatie leveren. Deelnemers behalen niet alleen de afzonderlijke examens, maar bereiken ook direct een volledige, internationaal erkende certificering. De trainingen worden gegeven door consultants van Quint, die vanuit hun ervaring de theorie koppelen aan de praktijk.

Agile, Scrum en DevOps
Een typische dag tijdens de Summer of Learning bestaat uit een training in het betreffende onderwerp, waarna de deelnemer direct het bijbehorende examen aflegt. Bij de Agile/Scrum Bootcamp hoort een basistraining en kan men kiezen tussen de specialisatie Scrum Product Owner of Scrum Master. Er is ook de mogelijkheid om te kiezen voor beide certificeringen, of zelfs daarna nog een stap verder te gaan met de training Leading SAFe (Scaled Agile Framework). De DevOps Bootcamp bestaat uit de Fundamentals training en de Practitioner training. DevOps biedt een verzameling principes, richtlijnen en krachtige tools, waarmee organisaties beter kunnen inspelen op de wensen en behoeften van hun stakeholders. De DevOps bootcamp is geaccrediteerd door de internationale DevOps Agile Skills Association (DASA), waarmee ook de officiële certificering geregeld is.

Lean IT
Performance verbetering en kostenbesparing staan centraal tijdens de Lean IT Bootcamp. Leiderschap en de vaardigheid om continu te verbeteren maken hierbij het verschil. Lean IT Kaizen (continu verbeteren) en Lean IT Leadership voorzien daarin. Samen met de Lean IT Foundation vormen deze trainingen de complete certificering tot Lean IT Professional. Deze certificering is een officieel internationaal erkende certificering van de Lean IT Association (LITA). Naast een gezamenlijke lunch staan er voor de liefhebber na afloop van iedere dag Spaanse tapas en een drankje klaar. Zo wordt de bootcamp ook een netwerkbijeenkomst en kunnen deelnemers sparren met elkaar en met Quint consultants.

Kennis vergroten
“De voorgaande twee edities waren zo’n groot succes dat een vervolg eigenlijk vanzelfsprekend is”, zegt Mireille van Kol, partner bij Quint. “Deelnemers van vorig jaar belden ons op om te vragen of er dit jaar weer een Summer of Learning zou komen. In de zomerperiode is het bij veel bedrijven rustig, omdat collega’s en opdrachtgevers op vakantie zijn en projecten stil komen te liggen. Het ideale moment om je kennis te vergroten en mooie certificaten aan je cv toe te voegen. In steeds meer organisaties zien we dat de digitale transformatie doorzet. Traditionele IT-organisatiestructuren verdwijnen langzaam maar zeker. Vooral Scrum is erg populair. Men werkt op een Agile wijze in multidisciplinaire teams, waarmee organisaties veel sneller en efficiënter waarde kunnen creëren. Veel professionals zijn al in aanraking gekomen met deze werkwijze, maar missen nog de bevestiging van hun kunnen. Een certificaat biedt uitkomst, want hiermee kan iemand aantonen dat hij beschikt over bepaalde skills.”

De Summer of Learning 2017 vindt plaats in de maanden juli en augustus. Kijk hier voor het rooster en meer informatie.

Partners