24-04-2017

Health Innovation School gaat van start

Deel dit bericht

De Health Innovation School is van start gegaan met een eerste mogelijkheid van aanmelding voor vijftig deelnemers. De Health Innovation School is gezamenlijk ontwikkeld door het ministerie van VWS en het Radboudumc REshape Center. Bij het initiatief zijn ook patiënten, een adviescommissie van gezondheidsprofessionals, coaches, academici en adviseurs uit de gehele Nederlandse medische wereld betrokken.  

Het Radboudumc REshape Center, onder leiding van Lucien Engelen en Zayna Khayat, heeft samengewerkt met het ministerie van VWS aan een uitvoerig programma als ‘prototype’, meldt ICT&Health. Het doel van de opleiding is volgens VWS niet om kennis over te dragen, maar om nieuwe kennis over de grenzen van organisaties heen met elkaar te creëren om zo beter voorbereid te zijn op de mogelijkheden die technologie biedt. De eerste versie van de Health Innovation School zal in Nijmegen bij het Radboudumc plaatsvinden. Na deze pilot zal het programma door het land reizen.

Reactie
De Health Innovation School is ontwikkeld als reactie op de hoeveelheid veranderingen waarmee organisaties en mensen in aanraking komen. De snelheid, omvang en complexiteit van de ontwrichting die afkomt op de huidige gezondheidszorg is groter dan wat we hebben meegemaakt in de laatste eeuw (zoals al is gebeurd in andere kernsystemen van de Nederlandse maatschappij – detailhandel, bankieren, productie en andere sectoren).

Innovatie
Veel elementen zijn nieuw: nieuwe toetreders in de gezondheidszorg, nieuwe bedrijfsmodellen, nieuwe bijeenkomsten, nieuwe rollen voor gezondheidsspecialisten, nieuwe behoeften en verwachtingen van patiënten. De Nederlandse gezondheidszorg als geheel, en bijna elke organisatie en speler hierin, richt zich op innovatie om om te gaan met – en relevant te blijven in – deze snel veranderende omgeving. Innovatie is volgens de Health Innovation School nu een bekwaamheid die noodzakelijk is voor iedereen binnen gezondheid en zorg, ongeacht rol of niveau.
De Health Innovation School werkt samen met de Rockstart Digital Health Accelerator om een team van coach-consultants te trainen.

Meer informatie: Health Innovation School

Partners