27-03-2017

Snow Software verlicht problemen met indirect gebruik van SAP

Deel dit bericht

Snow Software heeft de nieuwste versie van Snow Optimizer for SAP aangekondigd. Deze oplossing is ontwikkeld om organisaties te helpen SAP-licenties te beheren en optimaliseren. De release is hoofdzakelijk gericht op verbeteringen voor de detectie van indirect gebruik en risicobeperking. Snow Software is ontwikkelaar van Software Asset Management oplossingen.

In een recente uitspraak van het Britse Hof van Justitie werd erkend dat SAP het recht heeft om kosten voor indirect gebruik van SAP-systemen via toepassingen van derden (zoals Salesforce, WorkDay en QlikView) in rekening te brengen. Naar aanleiding hiervan wordt indirect gebruik nu door SAP-klanten benoemd als grootste zorg als het gaat om het beheer van SAP-licenties en -kosten. Snow Optimizer for SAP Software 2.0 wil organisaties die gebruikmaken van SAP helpen hun licenties te optimaliseren, met een specifieke focus op de detectie en beperking van financiële risico's die voortvloeien uit indirect gebruik.

De applicatie Snow Optimizer for SAP Software maakt het organisaties gemakkelijker om de tekenen van indirect gebruik te detecteren. Vervolgens kunnen bedrijven de software gebruiken om hun licenties te beheren, met als doel ervoor te zorgen dat elke gebruiker die via een derde partij toegang krijgt tot het SAP-systeem, het juiste en meest rendabele SAP-licentietype gebruikt. De oplossing biedt automatisch suggesties voor het licentietype aan de hand van het daadwerkelijke gebruikersgedrag, om zo het volledige SAP-licentiebeheer te optimaliseren.

Snow Optimizer for SAP Software 2.0 is vanaf 30 maart 2017 beschikbaar.

Meer informatie: Snow Software

Partners