15-03-2017

Teradata introduceert IntelliCloud analytics as a service

Deel dit bericht

Teradata introduceert IntelliCloud. Met dit nieuwe veilig beheerde cloud-aanbod kunnen klanten data- en analytics-software, waaronder Teradata Intelliflex, als dienst afnemen. IntelliCloud wordt geleverd op het enterprise data warehouse-platform van Teradata, gehost in de eigen datacenters, op de public cloud infrastructuur van Amazon Web Services (AWS), en later ook Microsoft Azure.

Teradata IntelliCloud  is gebaseerd op dezelfde software als die waar klanten van Teradata al in hebben geïnvesteerd voor hun on-premises systemen, en kan gebruikt worden met dezelfde tools, training en toepassingen. Dit zorgt voor 100 procent softwareconsistentie, met behoud van zakelijke flexibiliteit, en stimuleert de focus op datagedreven analytische inzichten met waardevolle zakelijke resultaten.

Hybride cloudomgeving
Volgens onderzoeksbureau Gartner eisen steeds meer klanten dat cloud-services hybride scenario’s ondersteunen, waarin traditionele technologieën met nieuwe cloud-technologieën worden gecombineerd, om uiteindelijk een hybride IT-omgeving te realiseren. IntelliCloud is ontworpen om dit soort moderne hybride omgevingen te ondersteunen met een volwaardig abonnementsaanbod, afgestemd op de prioriteiten van de klant.
“De vraag naar cloudservices neemt dagelijks toe,” zegt Oliver Ratzesberger, executive vice president en chief product officer van Teradata. “Sterker nog, in 2020, verwacht 90 procent van onze klanten een ​​hybride cloudomgeving te hebben, en meer dan 85 procent verwacht dit voor data warehousing ‘as a service’ af te nemen.”

Abonnement
IntelliCloud wordt geleverd als een abonnement dat bestaat uit onderdelen met een looptijd van een maand, een jaar of drie jaar. Klanten kunnen zich daardoor concentreren op analytische inzichten en hoeven zich geen zorgen te maken over het opzetten en beheren van de onderliggende software of infrastructuur. Deze diensten zijn eenvoudig en compleet, en bevatten aanvankelijk de volgende mogelijkheden:
• Keuze uit Teradata Database, Teradata Aster Analytics, of Hadoop software van Cloudera of Hortonworks.
• Gebundelde infrastructuurdiensten, waaronder platformimplementatie en beheer, onboarding- en provisioning-assistentie, systeemmonitoring en onderhoud, patches en software-upgrades, encryptie van data in motion en in rust, enterprise niveau beveiliging en hoogwaardige cloud-ondersteuning.
• Implementatieopties verspreid over IntelliFlex- en Teradata-appliances in de datacenters van Teradata plus AWS public cloud-infrastructuur. Later dit jaar wordt dit aangevuld met Microsoft Azure en uiteindelijk op on-premises.
• Beschikbaarheidsgarantie van 99,9 procent voor infrastructuur die wordt beheerd in de datacenters van Teradata.
• Analytische toepassingen uit het ecosysteem, zoals Teradata QueryGrid, Teradata AppCenter, Demand Chain Management, Industry Data Models, en nog veel meer.

Webgebaseerde beheerconsole
Klanten kunnen hun IntelliCloud-accounts beheren met een eenvoudig te gebruiken, webgebaseerde beheerconsole voor het monitoren van systeemgebruik, het plannen van back-ups, het instellen of wijzigen van de veiligheidsparameters, het starten van extra cloud-resources, en nog veel meer.
Teradata heeft geïnvesteerd in strenge audits van derden voor zijn managed cloud-aanbod om de naleving van veiligheidsvoorschriften en best practices zoals ISO 27001, SOC 2 en meest recentelijk PCI en HIPAA, te valideren. Details over de beveiliging van IntelliCloud en de meest recente compliance audits zijn hier beschikbaar.

Workloads
Teradata IntelliCloud ondersteunt dezelfde enterprise gebruiksscenario’s en workloads als Teradata on-premise systemen, maar met de voordelen van abonnementsprijzen in een software-as-a-service model. Veel voorkomende gebruiksscenario’s voor bedrijven die hun analytische ecosysteem volledig in IntelliCloud draaien zijn productie, testen en ontwikkeling, en kwaliteitsborging. Hybride cloud-scenario’s voor IntelliCloud-klanten die ook een Teradata on-premises systeem gebruiken, zijn cloud disaster recovery, cloud bursting en cloud data marts en data labs.
Teradata IntelliCloud-klanten krijgen toegang tot de dienst via een beveiligde netwerkverbinding, internetgebaseerd of dedicated. IntelliCloud-diensten zullen aanvankelijk beschikbaar in Q1 2017 in bepaalde Amerikaanse AWS-regio's, evenals op IntelliFlex en andere platformen in de Amerikaanse Teradata datacenters. Meer implementatieopties zullen in de komende kwartalen volgen, waaronder internationale public cloud regio's van AWS en Azure, de wereldwijde Teradata-datacenters, en uiteindelijk ook on-premises implementaties.

Meer informatie: Teradata

Company:

Teradata

Partners