05-01-2017

NEN start Standaardisatieplatform voor Internet of Things

Deel dit bericht

NEN start het Standaardisatieplatform IoT. Het doel is om interoperabiliteit door middel van standaarden en daarmee de mogelijkheden voor de praktische toepassing van IoT in Nederland te bevorderen. Het in Delft gevestigde NEN ondersteunt in Nederland normalisatieprocessen.

Het Internet of Things wordt gezien als een belangrijke aanjager van fundamentele veranderingen op allerlei gebieden. Denk hierbij aan smart cities, smart industry, smart farming, vervoer en transport en in de gezondheidszorg. IoT biedt allerlei kansen maar vereist ook veel samenwerking tussen organisaties. Interoperabiliteit om slimme onderdelen op allerlei gebieden met elkaar te verbinden en te laten communiceren, is essentieel. Standaarden zijn voor interoperabiliteit een belangrijke vereiste.

Kenniscentrum
Het Standaardisatieplatform IoT wil fungeren als kenniscentrum op het gebied van standaarden voor IoT. Het Standaardisatieplatform brengt relevante ontwikkelingen en behoeftes van Nederlandse organisaties in kaart en stimuleert de ontwikkeling van standaarden, zowel generiek als voor specifieke sectoren.

Complex
De verwachting is dat in 2020 wereldwijd ongeveer 25 miljard apparaten via internet verbonden zullen zijn. Het IoT standaardisatielandschap is complex: een veelheid aan organisaties werkt aan standaarden voor IoT. Zij werken elk vanuit hun eigen perspectief en business case.

Meer weten over IoT en standaardisatie of wilt u deelnemen in het Standaardisatieplatform IoT: NEN/Smartindustry

Company:

NEN

Partners