30-11-2016

Every Angle tekent leningsovereenkomst met EIB

Deel dit bericht

Every Angle Software Solutions en de Europese Investeringsbank (EIB) gaan, in kader van het 'InnovFin – EU Finance for Innovators' programma, een leningsovereenkomst aan van 7,5 miljoen euro. Every Angle zal dit gebruiken om haar Software Solution Innovatieprogramma te bespoedigen en te verbeteren. Every Angle is leverancier van SAP add-ons.

Volgens EIB vicepresident Pim van Ballekom zal deze InnovFin transactie Every Angle in staat stellen bedrijfsactiviteiten snel op te schalen in een sterk concurrerende markt. “De transactie draagt zo dus ook bij aan het creëren van hooggekwalificeerde banen door de uitbreidingsplannen van het bedrijf te ondersteunen. De business markten voor business analytics en analytics platformen zijn twee van de snelst groeiende software markten en Europa heeft bedrijven als Every Angle nodig om zijn concurrerende en innovatieve positie te behouden.”

InnovFin
InnovFin is een gezamenlijk initiatief van de Europese Commissie, de EIB en het Europees Investeringsfonds (EIF) in het kader van Horizon 2020, het EU programma voor onderzoek en innovatie, om innovatieve bedrijven te helpen eenvoudiger toegang te krijgen tot financiën. Tot 2020 zal het InnovFin programma een reeks op maakt gemaakte financiële producten aanbieden voor onderzoek en innovatie (O&I) door kleine, middelgrote en grote ondernemingen en initiatiefnemers van onderzoekinfrastructuren.

Self-service
Met deze lening kan het in Gouda gevestigde Every Angle haar innovatieprogramma bespoedigen en verbeteren. Het innovatieprogramma is ontworpen om de business user selfservice software oplossing uit te breiden in de volgende gebieden:
- supply chain analytics realtime op de SAP HANA database;
- mogelijkheid toevoegen om Every Angle te openen voor andere databronnen dan SAP;
- uitbreiding van standaardcontent en analytische templates die met de oplossing worden meegeleverd.

Productinnovatie
De lening biedt ook het financiële fundament voor het uitbouwen van een internationale sales- en marketingorganisatie. “Ondersteund in de aanvraagprocedure door Deloitte hebben we gekozen voor dit financieringsinstrument van de EIB, om hiermee onze productinnovatie en internationale groeiambitie mogelijk te maken”, aldus Fred Hermans, CEO van Every Angle. “We hebben een aantal meer traditionele financieringsmethoden – zoals bankfinanciering en venture capital – overwogen, maar uiteindelijk hebben we voor dit financiële instrument gekozen vanwege zijn flexibiliteit, beschikbaarheid en interessante voorwaarden.”

In de top 10 van de Main Software Top 50
Onlangs heeft Every Angle de negende plaats veroverd in the ‘Main Software Top 50’. De Main Software Top 50 is een jaarlijks onderzoek, uitgevoerd door private equity investeerder Main Capital, dat onafhankelijke niet-beursgenoteerde softwarebedrijven beoordeelt op de groei, omzet en winstgevendheid over het afgelopen jaar, de mate van terugkerende omzet, omzet uit het buitenland en omzet via partners.

Meer informatie: Every Angle

Partners