01-11-2016

Tools4ever lanceert geïntegreerde data governance oplossing

Deel dit bericht

Tools4ever kondigt haar data governance oplossing ERAM aan om bedrijfsgevoelige informatie te beschermen. Tools4ever is aanbieder op het gebied van Identity Governance & Administration.

Enterprise Resource Authorization Manager (ERAM) is ontwikkeld om inzicht te krijgen in de autorisaties van ongestructureerde data. Meer dan 80 procent van de bedrijfsgegevens wordt door medewerkers, binnen en buiten het bedrijfsnetwerk, ongestructureerd opgeslagen. De hoeveelheid informatie plus de complexiteit van de rechtenstructuur, in combinatie met de verscherpte wet- en regelgeving, leiden ertoe dat garanties op de bescherming van deze data kunnen niet gegeven worden. Door de koppeling van ERAM aan Active Directory en het NTFS-filesysteem, is het mogelijk om het bedrijfsgevoelige informatie te beschermen.

Toegangsrechten
ERAM genereert Business Intelligence rapporten die de toegangsrechten tot ongestructureerde data inzichtelijk maakt. Het dashboard biedt zowel inzicht in alle gebruikers die tot een bepaalde resource toegang hebben als andersom, alle resources waarop een enkele gebruiker recht heeft. Hiermee wordt volgens directeur Jacques Vriens van Tools4ever inzicht verkregen in mogelijke conflicten en non-compliance risico’s verborgen in de dagelijkse operatie. “In combinatie met onze Identity en Access Managementoplossing ontstaat een krachtige oplossing, waarmee eenvoudig inzicht kan worden verkregen wie welke rechten tot de bedrijfsdata heeft en welke hij of zij behoort te hebben. Op basis van onverwachte toegang tot data waarvoor geen autorisatie gegeven had moeten worden, kan zo worden bepaald of de rechten aangevuld of juist verwijderd dienen te worden.”

Meer informatie: Tools4ever

Company:

Tools4ever

Partners