18-10-2016

Unit4 levert Business World On! ERP-systeem aan Waterschap Rivierenland

Deel dit bericht

Waterschap Rivierenland is het eerste waterschap in Nederland dat kiest voor Business World On!, het ERP-systeem van Unit4. Het waterschap heeft een meerjarig contract met Unit4 getekend. De oplossing van Unit4 gaat het waterschap ondersteunen met de financiële administratie, inkoopprocessen, project- en subsidieadministratie, budgetbewaking en urenvastlegging.

In het Rivierengebied voert het waterschap taken uit op het gebied van schoon en voldoende water, veilige dijken en wegbeheer. Vanwege de complexiteit van deze taken, de politieke dynamiek en de omvang van het waterschap, is een flexibel systeem ter ondersteuning van de bedrijfsvoering van cruciaal belang. Het waterschap streeft continu naar verbetering van de dienstverlening en de daarbij behorende processen. Het belangrijkste doel hierbij is efficiënter werken, maar ook wil de organisatie meer controle houden en transparantie bieden in de informatie- en geldstromen.

Organisatiecultuur
Het waterschap werkte de afgelopen tien jaar met een standaardsysteem in combinatie met maatwerk. Dit systeem is na vele jaren verouderd en voldoet niet meer aan de wensen van het waterschap. In een Europees aanbestedingstraject viel de keuze op het ERP-systeem van Unit4. Het waterschap beoordeelde verschillende leveranciers op basis van een uitgewerkte case, een live demonstratie, plan van aanpak en interviews. Naast de functionaliteit van de geboden oplossing, keek het waterschap er ook naar of het implementatieteam van de verschillende aanbieders goed zou passen binnen de organisatiecultuur.

Toekomstbestendig
Directeur Jacob Knoops bij Waterschap Rivierenland wil in het kader van kostenefficiëntie het systeem zelf beheren en onderhouden. “Naast de functionaliteit van de geboden oplossing, vonden we het belangrijk dat de oplossing toekomstbestendig is. Zo willen we de mogelijkheid hebben om zelf aanpassingen door te voeren, zonder dat we afhankelijk zijn van anderen. Een partnership op het gebied van kennisdeling is daarom noodzakelijk. Tijdens het aanbestedingstraject bleek Unit4 de meest geschikte partner.”

Meer informatie: Unit4

Tags:

ERP

Company:

Unit4

Partners