19-09-2016

Gemalto introduceert oplossingen voor beveiligen van big data

Deel dit bericht

Gemalto heeft haar SafeNet databeschermingportfolio fors uitgebreid. Gemalto's SafeNet-oplossingen voor gegevensencryptie en tokenization kunnen nu worden ingezet voor het beschermen van gegevens in de meest gebruikte big data-omgevingen. Dit is mogelijk dankzij technologische integraties met oplossingen van leveranciers zoals MongoDB, Cloudera, DataStax, Hortonworks, IBM en Zettaset. Gemalto is aanbieder in digitale beveiliging.

Het nieuwe aanbod maakt het eenvoudiger voor bedrijven om big data in de cloud, in het datacenter en in gevirtualiseerde omgevingen te beschermen. Dankzij de uitbreiding van het portfolio biedt Gemalto zeer brede ondersteuning voor encryptie van big data. Daarnaast kunnen bedrijven volgens Gemalto nu beschikken over de flexibiliteit om big data te beveiligen in overeenstemming met specifieke configuraties van applicaties, bestanden, databases en disks, en zelfs op block-level. Klanten kunnen zo, ongeacht de gegevensbron, zorgen voor transparante encryptie en volledige databescherming op elk punt binnen de big data-stroom in hun organisatie, van het genereren van data tot en met de overdracht en opslag.

Met het SafeNet-portfolio profiteren klanten en channelpartners van:
- Geavanceerde Format Preserving Encryption (FPE): Organisaties kunnen de SafeNet ProtectApp en SafeNet ProtectDB inzetten voor gegevensencryptie binnen zowel applicaties als bij databases. Bij de databases kan dit tot op colomn-level. Dit zonder het formaat van de data of de structuur van de database te veranderen.
- Uitgebreide encryptie voor Hadoop: Organisaties kunnen het volledige aanbod van SafeNet-oplossingen gebruiken binnen Hadoop-infrastructuren om data te beschermen op het niveau van bestanden, mappen, databases, applicaties en disks, en dit zelfs tot op block-level. Gemalto biedt Hadoop-gebruikers de mogelijkheid om bestanden te versleutelen en gebruik te blijven maken van analytische tools die big data-implementaties aantrekkelijk maken. Deze flexibiliteit wordt aangevuld met granulaire toegangscontrole voor het beheer van encryptiesleutels van SafeNet.
- Een uitgebreid ecosysteem voor gegevensencryptie binnen NoSQL-databases: Organisaties kunnen nu data in elke NoSQL-database beschermen. Dat geldt onder meer voor databases van vooraanstaande leveranciers als MongoDB, Cassandra, Couchbase en HBase.
- Big data-beveiliging voor de populairste cloud- en virtualisatieplatforms: Organisaties kunnen de SafeNet-oplossingen voor gegevensencryptie en zakelijk beheer van encryptiesleutels inzetten voor het beschermen van big data binnen populaire cloud-platforms zoals Amazon Web Services, Microsoft Azure, IBM SoftLayer, Google Cloud Platform, Rackspace, CenturyLink, VMWare en Virtustream.

Diversiteit
Volgens senior security analist Garrett Bekker bij 451 Research is, naast de enorme datavolumes, de diversiteit aan architectuurverschillen tussen big data-omgevingen een van de belangrijkste problemen rond het beschermen van big data-omgevingen. “Met een oplossing die data op verschillende niveaus beschermt, zoals bestanden, databases en applicaties, kunnen bedrijven hun big data op flexibele wijze beschermen, ongeacht het gebruiksscenario.”

Meer informatie: Gemalto

Company:

Gemalto

Partners