31-08-2016

Software AG Digital Business Platform ondersteunt operationalisatie blockchain

Deel dit bericht

Software AG kondigt nieuwe mogelijkheden aan van het Digital Business Platform, die financiële instellingen in staat stellen blockchain te operationaliseren door een betere integratie van publieke en private blockchain-applicaties en beter inzicht hierin.

Wereldwijd zijn financiële dienstverleners op zoek naar de voordelen van het gebruik van blockchain. Zodra een organisatie heeft besloten welke blockchain-applicatie het beste bij het bedrijf past, moet deze goed geïntegreerd worden in de technologische infrastructuur. Blockchain-technologie staat aan het begin om financiële diensten drastisch te veranderen. Organisaties moeten er echter voor zorgen dat hun infrastructuur dit kan ondersteunen. Het Digital Business Platform moet dit volgens Software AG mogelijk maken.

Voordelen
Naar mening van VP Industry Solutions Sven Roeleven bij Software AG  willen organisaties die blockchain implementeren geen IT-problemen in hun bestaande IT-infrastructuur. “Zij moeten in staat zijn om snel en zonder problemen blockchain te gebruiken en te profiteren van de voordelen van de technologie zonder complexe, dure en langdurige nieuwe architectuurprogramma’s uit te hoeven voeren.”

Toegangslaag
Interoperabiliteit van blockchain binnen een bedrijf vereist een intelligente blockchain-toegangslaag. Software AG’s Digital Business Platform biedt:
- Een blockchain-toegangslaag die blockchain integreert met legacy-technologie voor interoperabiliteit;
- De mogelijkheid om data te correleren en valideren, en blockchain in de bedrijfscontext te kunnen plaatsen;
- Beheer en beveiliging van blockchains bestemd voor het bedrijf of de hele sector;
- Het verwerken van gebeurtenissen en data-aggregatie voor volledige zichtbaarheid van blockchain-activiteiten;
- Het monitoren, exception management en doen van meldingen van blockchain-gebeurtenissen;
- Een servicelaag om de functionaliteit van blockchain-apps te optimaliseren.

Snel operationeel
Roeleven concludeert: “Veel organisaties die prototypes ontwikkelen zijn volledig gefocust op het gebruik van blockchain. Ze denken vaak nog niet na over wat het betekent om het ook echt in productie te nemen en het te integreren in bestaande bedrijfsprocessen. Software AG’s Digital Business Platform biedt niet alleen de nodige infrastructuur, maar stelt hen ook in staat om deze disruptieve technologie snel operationeel te maken zonder verstoring van de business en de bestaande IT-infrastructuur.”

Meer informatie: Software AG

Partners