18-08-2016

Gartner roept SAS voor zesde keer op rij uit tot leider in data-integratie

Deel dit bericht

Gartner heeft SAS voor het zesde jaar op rij uitgeroepen tot leider in het ‘Magic Quadrant for Data Integration Tools’. SAS behoort tot de leiders door zijn complete visie op dit gebied en heeft volgens Gartner ook bewezen deze in de praktijk te kunnen brengen.

Organisaties gebruiken de oplossingen van SAS voor data-integratie om meer efficiëntie te bereiken in analytische en operationele processen. Data-integratieoplossingen zoals SAS Data Management, SAS Data Loader for Hadoop, SAS Event Stream Processing en SAS Federation Server worden daarbij ingezet om gebruikers productiever te maken, eenvoudig data te kunnen delen en data op het juiste moment in de juiste vorm beschikbaar te hebben.

Beter inspelen op dataproblemen
Volgens Principal Business Solutions Manager Rein Mertens bij SAS onderstreept het feit dat SAS door Gartner wederom is uitgeroepen tot leider het sterke track record van zijn bedrijf op het gebied van onder meer self-service datapreparatie, datavirtualisatie en het in-stream verwerken en analyseren van grote hoeveelheden realtime data. “We hebben er in het afgelopen jaar hard aan gewerkt om integratie met nieuwe databronnen en -platformen als Hadoop, Hive, Impala en Amazon Redshift eenvoudiger en efficiënter te maken. Hiervoor gebruiken we onder andere Apache Spark voor het in-memory uitvoeren van geavanceerde data kwaliteitsregels en integratie met YARN en Apache Camel voor het naadloos opereren binnen een big data-platform. SAS Data Management zorgt voor zo min mogelijk verplaatsingen van data en een zo optimaal mogelijke verwerking van grote hoeveelheden gegevens.”

Proactief informatiemanagement
Volgens Gartner blijft data-integratie een centrale rol spelen in de informatieinfrastructuur van organisaties. Maar in het tijdperk van digitaal zaken doen en met de groeiende vraag naar autonome algoritmische processen die door de gebruiker kunnen worden geïnitieerd, komt er meer nadruk te liggen op de flexibiliteit en dynamiek van data-integratieprocessen. Het is niet langer acceptabel om applicaties eerst in silo’s te ontwikkelen en te laten functioneren en daarna pas na te denken over de integratie van het ‘bijproduct’ data. Integratie achteraf wordt vervangen door proactief informatiemanagement.

Samengestelde architectuur
De auteurs van het Gartner-rapport geven verder aan dat “organisaties die ernaar streven probleemloos data te delen steeds vaker de voorkeur geven aan flexibele tools die slechts een keer geconfigureerd hoeven te worden voordat ze gebruikt kunnen worden op verschillende platformen, een samengestelde architectuur hebben en zonder extra werk breed ingezet kunnen worden.”

Meer informatie: SAS

Partners