13-07-2016

HR2day zet Birst in voor geïntegreerde Business Intelligence voor HR en payroll

Deel dit bericht

Birst maakt bekend dat het voor haar nieuwe geïntegreerde Business Intelligence diensten is geselecteerd door HR2day, aanbieder in eHRM en salarisverwerking. Birst is leverancier van Cloud Business Intelligence en Analytics.

HR2day heeft meer dan 150 klanten in Nederland waaronder Amnesty International, CB, Fontys Hogescholen en TBI. HR2day gaat Birst aanbieden aan haar klanten als onderdeel van het Manager Interaction Center van HR2day zodat ze via self-service BI en Analytics kunnen uitvoeren. HR2day besloot Birst integraal op te nemen in haar product omdat het bedrijf nieuwe analyse-, dashboard- en rapportagemogelijkheden wil bieden aan HR-professionals en eindgebruikers zoals managers. Op basis van een uitgebreide marktanalyse en wensen van klanten zag HR2day een kans om een belangrijke strategische stap te zetten in het bieden van inzicht in het HR proces.

Inzicht
Volgens Directeur en mede-oprichter Andy Verstelle van HR2day kunnen veel concurrenten gegevens leveren. “Maar wij bieden inzicht. We vinden Analytics een belangrijk onderscheidend voordeel voor ons systeem. Managers worden in toenemende mate betrokken bij HR-processen. Ze hebben beter inzicht nodig, dus het bieden van meer selfservice en intuïtieve analytics is belangrijk voor al onze potentiële gebruikers. Met Birst kunnen we onze klanten rijke data visualisaties bieden. Deze stellen we vanaf onze september-release beschikbaar. Waar andere bedrijven statische rapporten of eenvoudige analyses aanbieden, kunnen wij met Birst’s best-in-class mogelijkheden managers beter ondersteunen met inzicht. Dit vergroot daarmee de adoptie van eHRM.”

Verweven
Chief Product Officer Brad Peters bij Birst: “Nu bedrijven op zoek zijn naar manieren om productiviteit en efficiency te vergroten zijn bedrijfsprocessen steeds meer met elkaar verweven en afhankelijk van data. Het gebruik van data bij besluitvorming kan HR-processen versnellen en de ondersteuning van bedrijfsprocessen verbeteren. Daarnaast biedt het managers meer inzicht om sneller keuzes te kunnen maken. De nieuwe Business Intelligence selfservice functie van HR2day helpt HR-professionals en managers betere besluiten te nemen door het gebruik van analytics. ”

Selfservice
Voor HR2day was de mogelijkheid om selfservice analyses te bieden in een geïntegreerde cloud-omgeving de belangrijkste reden om voor Birst te kiezen in plaats van voor andere Business Intelligence tools. De snelheid van ingebruikname was de belangrijkste reden om een out-of-the-box oplossing te kiezen in plaats van deze zelf te gaan ontwikkelen, aangezien HR2day een ambitieus uitrolprogramma heeft opgesteld.

In de Benelux is VANAD Group sinds 2012 Champion Partner van Birst.
Meer informatie: Birst

Partners