09-06-2016

Talend krijgt status AWS Advanced Technology Partner

Deel dit bericht

Talend heeft de status ontvangen van Advanced Technology Partner voor het Amazon Web Services (AWS) Partner Network (APN). Talend was al gecertificeerd als een AWS Big Data Competency Partner.

De opwaardering onderschrijft Talends wens gedegen ondersteuning te leveren voor het uitgebreide portfolio van AWS-producten, inclusief Amazon Redshift, Amazon Elastic MapReduce (Amazon EMR), Amazon Simple Storage Service (Amazon S3), Amazon Kinesis en Amazon Aurora. De nieuwe APN-status laat zien dat Talend Integration Cloud met goed gevolg de controle heeft doorlopen op de gebieden van beveiliging, architectuur, klantenbelangstelling en –succes. Bovendien bewijst dit dat klanten een goede ondersteuning ervaren bij de keuze voor en het gebruik van tools voor big data, technieken en technologieën op het AWS-platform.

Real-time big data streaming
“Bedrijven brengen in toenemende mate hun applicaties en databases naar de cloud; vooral in het geval van betaalbare en geschikte oplossingen als Amazon Redshift, Amazon EMR en Amazon Aurora”, zegt Auke Jilderda, sales manager Talend Nederland. “AWS staat sterk in de belangstelling bij klanten die nieuwe workloads naar de cloud willen brengen en er real-time big data streaming en analytics op toe te passen. We willen graag blijven bouwen voor AWS en overtuigende clouddiensten leveren die klanten helpen op een nieuwe manier inzichten te krijgen met de hoge beschikbaarheid en beveiliging die zij eisen.”

Grip op datawarehouses
Volgens Gartner is in 2019 Integration Platform-as-a-service (iPaaS) het platform van keuze voor nieuwe integratieprojecten, en levert het een grotere jaarlijkse omzetgroei dan de gebruikelijke applicatie-integratie suites. “Of het nu gaat om organisaties die een betere grip op hun uitdijende datawarehouses te krijgen, real-time streaming data workflows in de cloud bouwen, of cloud data willen analyseren voor betere inzichten, in al die gevallen geloven wij dat het AWS-ecosysteem de wendbaarheid, schaalbaarheid, gebruiksgemak en kostenbesparing brengt die zij zoeken.”

Spark-powered
Door helemaal te gaan voor AWS heeft Talend ervoor gekozen zijn complete productlijn op AWS te laten draaien en als kernplatform te dienen voor diens iPaaS-aanbod. De jongste versie van Talend Integration Cloud bijvoorbeeld verbreed de unieke mogelijkheid van het bedrijf om organisaties snel big data en data-integratie workloads bij en terug te schakelen op Amazon Redshift of Amazon EMR. Talend Integration Cloud geeft ontwikkelaars ook de mogelijkheid om afdelingen in de gehele onderneming te versterken met Spark-powered, real-time analytics.

Schaalbaarheid
Talends nieuwe Advanced Technology Partner status geeft de mogelijkheid snel nieuwe kenmerken toe te voegen aan de iPaaS-oplossing van AWS. Hiermee groeien de schaalbaarheid, veelvoud aan database diensten en beveiliging die AWS biedt om klanten te  helpen sneller hun legacy data infrastructuur naar de AWS Cloud te brengen.

Wie meer wil weten over de AWS use cases van Talend kan terecht op de Talend Integration Cloud for AWS oplossingenpagina of deze white paper doornemen. Deze beschrijft hoe Amazon S3, Amazon Redshift en Amazon EMR in te zetten om een schaalbare analyse-infrastructuur te bouwen.

Partners