25-05-2016

Human Inference komt met release van DataHub 8.1

Deel dit bericht

Human Inference heeft release 8.1 aangekondigd van haar Master Data Management-oplossing DataHub, die bedoeld is voor de Europese zakelijke markt. DataHub is de eerste MDM-oplossing waarin de voordelen van een Single Customer View worden gecombineerd met het verplichte Customer Due Diligence (CDD) beleid.

Vanwege regelgeving op het gebied van CDD en privacy is CDD het belangrijkste aandachtspunt van deze DataHub 8.1 release. DataHub 8.1 maakt gebruik van een combinatie van bestaande en nieuwe functies die samen bedrijven in staat stellen om hun eigen CDD-strategie op te stellen en tegelijkertijd flink te besparen op de kosten van handmatige revisie als gevolg van de vele screeningen van contacten aan de hand van sanctielijsten.

Regelgeving
Financiële dienstverleners en verzekeraars moeten aan steeds strengere regels voldoen als het gaat om de manier waarop ze nieuwe en bestaande klanten werven en beheren. Er wordt regelgeving voor CDD en Knowing Your Customer (KYC) ingesteld ter bestrijding van financiële criminaliteit, zoals witwaspraktijken en frauduleuze handelingen. Het verifiëren van een individuele persoon of een organisatie neemt veel tijd in beslag en levert vaak een groot aantal valse meldingen op, die handmatig moeten worden gecontroleerd. DataHub 8.1 moet bedrijven helpen door een minimaal risico bij de naleving van regelgeving te definiëren en tegelijkertijd het aantal valse meldingen, en dus de handmatige controles, terug te dringen.

High-precision matching engine
Belangrijke controles moeten periodiek voor (een deel van) de database of databases worden uitgevoerd en daarbij moeten valse meldingen (records die ten onrechte als verdacht worden aangemerkt) worden uitgesloten. Daarom gebruikt Human Inference een High-precision matching engine die is gebaseerd op een combinatie van probabilistische en deterministische principes. Hierdoor kan de CDD-software patronen en overeenkomsten herkennen zoals het menselijk brein dat doet. Daardoor is het aantal valse meldingen bijzonder laag en wordt nabewerking tot een minimum beperkt.

Meer informatie: Human Inference

Partners