20-04-2016

IntoDQ introduceert Semanta data governance software

Deel dit bericht

IntoDQ introduceert Semanta data governance software. Semanta is het nieuwe product van gelijknamige leverancier Semanta. Semanta Corporation is al een aantal jaren actief met oplossingen voor metadata management en betreedt met dit nieuwe product de markt voor data governance software.

Organisaties zijn zich in toenemende mate er van bewust dat de informatie die zij gebruiken een belangrijk bedrijfsmiddel is. Het is duidelijk dat de gewenste informatie niet alleen steeds complexer wordt maar bovendien meer en meer verspreid is over systemen en mensen. Ook voelen organisaties druk van toezichthouders en toenemende compliance eisen.
In deze context biedt Semanta een nieuwe op de business gerichte oplossing die eenvoudig Google-like zoeken combineert met de mogelijkheden om samen te werken en data gerelateerde gegevens vast te leggen.

Data Governance, maar dan gemakkelijk
Volgens Business manager Erik Schaap van IntoDQ blijkt Data Governance in de praktijk een lastig onderwerp. “In onze ogen wordt het onderwerp vaak te complex gemaakt. Er is natuurlijk veel over te lezen op internet en er zijn veel interessante boeken over geschreven, maar als het er op aankomt is meestal de vraag van organisaties: Hoe begin ik er in mijn organisatie aan? Om op die vraag te kunnen antwoorden organiseren wij samen met Semanta praktische data governance workshops. Deze workshops laten zien dat je gemakkelijk met Data Governance kunt starten.”

Practical Data Governance Workshops
Tijdens de workshops die Semanta dit voorjaar samen met IntoDQ heeft georganiseerd is de visie van Semanta op Data Governance gepresenteerd. Daarbij zijn lessons-learned uit diverse praktijkvoorbeelden van Semanta besproken. Ook is een 4-staps methodiek aangereikt die in combinatie met Semanta tot succes zal kunnen leiden. Tijdens de workshops werden, met de beta-versie van Semanta, praktische oefeningen gedaan door de aanwezigen die lieten zien voor welke uitdagingen organisaties staan. Het gebruiksgemak van Semanta bleek tijdens de workshops direct: zonder training kon de software worden bediend.

Klaar voor de markt
Deze maand is de eerste officiële versie gelanceerd van Semanta die klaar is voor volledige inzet in de markt. Semanta heeft daarbij veel aandacht besteed aan het gebruiksgemak voor de business. Overzichtelijke informatie zonder technische ballast helpen bij de acceptatie van het nieuwe systeem.
Met een ruime set aan voorgeconfigureerde catalogi (zoals onder meer een business glossary, een data dictionary en een datakwaliteitsregel catalogus) gecombineerd met standaard metadata connectors (welke automatisch metadata uit systemen kunnen ophalen) en de genoemde 4-staps methodiek, kan gestart worden om de bedrijfsgegevens iedere dag een beetje duidelijker en meer toegankelijk te maken. Het is een platform waarmee je klein kunt beginnen en waarmee je bij bewezen succes kunt opschalen naar enterprise grootte.

Cloud of on premise
Om geen technische barrières op te werpen is Semanta zowel in de cloud als ook on premise te gebruiken. Semanta Cloud stelt gebruikers in staat om direct te starten met de opbouw van de business glossary, metadata te uploaden en synchroniseren en data te organiseren zodat deze gedeeld kunnen worden met business gebruikers.

Meer informatie: www.intodq.nl

Partners