08-03-2016

Samenwerking Red Hat en Eurotech versnelt implementatie Internet-of-Things projecten

Deel dit bericht

Red Hat, leverancier van open source oplossingen, en Eurotech, leverancier van Machine-to-Machine (M2M) platformen en Internet of Things (IoT) oplossingen, kondigen een samenwerking aan om IoT-integratie te vereenvoudigen en implementatie van IoT-projecten te versnellen.

Beide bedrijven combineren hun technologieën met de intentie een end-to-end architectuur voor IoT te bouwen om de kloof tussen operationele en informatietechnologie te overbruggen. De technologieën van Eurotech en Red Hat zijn er op gericht om problemen van schaalbaarheid, performance, latency, betrouwbaarheid en security op te lossen, die inherent zijn aan complexe IoT-implementaties. De gecombineerde oplossing breidt de rekenkracht uit naar de grenzen van het netwerk, en voorkomt zo dat grote hoeveelheden data voor realtime verwerking naar de cloud verplaatst worden. Essentiële data-aggregatie, datatransformatie, integratie en routing vindt plaats dicht bij operationele apparaten, die vervolgens business rules toepassen en machineprocessen automatiseren.

Connectiviteit
Het fundament van deze nieuwe architectuur bestaat uit een combinatie van Red Hat Enterprise Linux en Red Hat JBoss Middleware samen met Eurotech Everyware Software Framework en Eurotech Everyware Cloud. Door te voorzien in connectiviteit met de device tier evenals de datacenter en cloud tier zou betere beveiliging, beheer en applicatieondersteuning mogelijk zijn voor IoT-oplossingen.
Volgens de beide bedrijven zorgen hun producten en expertise voor krachtige device-, data-, en embedded applicatie-managementdiensten voor klanten die hun verspreide assets efficiënter willen integreren met enterprise-IT en mobiele applicaties.

Gemeenschappelijk begrip
Door de samenwerking zijn Eurotech en Red Hat in staat om hun ervaring in te zetten bij het ondersteunen van IoT-implementaties met honderden tot duizenden apparaten. Met de keuze voor de enterprise-ready open source software van Red Hat wil Eurotech een gemakkelijk inzetbare oplossing te bieden.
Volgens Eurotech’s CMO Robert Andres bouwt goede samenwerking voort op een gemeenschappelijk begrip van de succesfactoren, technologie en een verenigde visie. “De competenties en producten van beide bedrijven vullen elkaar aan - Red Hat aan de enterprise IT-kant en Eurotech aan de operationele technologiekant met hardware en software. Bovendien zijn open source en Java belangrijke pijlers in de strategieën van beide bedrijven. Al deze factoren bij elkaar zorgen voor een goede afstemming en veel synergie tussen de partijen.”

meer informatie: http://www.redhat.com en www.eurotech.com

Partners