01-03-2016

QNH en Vrije Universiteit Amsterdam willen kloof IT-arbeidsmarkt dichten

Deel dit bericht

IT-dienstverlener en -kennispartner QNH en de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) gaan een samenwerking aan. De samenwerking is gericht op het verder dichten van de kloof tussen theorie en dagelijkse praktijk. QNH biedt duale masterstudenten van de VU relevante praktijkervaring, zodat zij goed voorbereid de arbeidsmarkt betreden en hun opgedane theorie volop kunnen benutten.

De vraag naar Business Analytics consultants is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Het kost bedrijven momenteel echter veel moeite om de juiste IT’er te vinden. Er is een schaarste aan informatica- en wiskundestudenten en de kennis van studenten sluit door de snelle ontwikkelingen in de markt niet altijd aan. Hierdoor moeten zij tijdens hun eerste baan al de nodige kennisachterstand inhalen. Duale masters zijn volgens de VU een goede manier om studenten nog beter voor te bereiden op het werkende leven.

“De verantwoordelijkheid voor het dichten van de grote verschillen tussen de arbeidsmarkt en universiteit ligt bij zowel het bedrijfsleven als bij opleidingsinstituten,” meent Mauk Meewis, Business Unit Manager Application Development bij QNH. “Voor ons betekent de samenwerking toegang tot nieuw en gemotiveerd IT-talent. Met de juiste begeleiding en ondersteuning stomen wij ze samen met de VU klaar voor het werkende leven. De reacties van de studenten zijn erg positief en wij hebben erg veel baat bij hun enthousiasme, drive en vernieuwende ideeën.”

Volgens Annemieke van Goor, studieadviseur en stagecoördinator Business Analytics bij de VU is een hechte samenwerking met het bedrijfsleven belangrijk voor de VU. “Naast het feit dat studenten hun studie in de praktijk brengen, nemen zij ook de werkervaring mee terug naar de schoolbanken. Wij zien het aantal duale studenten sterk toenemen en met name de master Business Analytics groeit, dit is vrij uniek in de universitaire wereld. Studenten willen zien wat zij aan theorie in de praktijk kunnen toepassen. Belangrijk voor ons is dat de studenten een goede match hebben met het bedrijf. QNH bleek een dynamische, energieke en ambitieuze organisatie en dat profiel sluit goed aan bij onze studenten.”

Meer informatie: www.qnh.eu

Tags:

Arbeidsmarkt

Company:

QNH

Partners