17-02-2016

EnterpriseDB ziet stijging van adoptie Postgres bij de overheid

Deel dit bericht

EnterpriseDB (EDB), leverancier van enterprise Postgres-producten en database-integratieoplossingen, ziet een toename in de adoptie van EDB Postgres binnen overheidsinstellingen. Dit komt onder andere door beleidsinitiatieven om meer open source software binnen de overheid te gebruiken. Wereldwijd bedroeg de jaarlijkse groei van EDB’s business bij de overheid de afgelopen drie jaren 65 procent.

“Overheidsbedrijven hebben de keuzevrijheid en agility die open source technologieën bieden nodig zodat ze bedrijfskritische initiatieven kunnen ontplooien,” zegt Ed Boyajian, President en CEO van EDB. “EDB Postgres komt tegemoet aan de uitdagingen op het gebied van kosten en innovaties. We werken samen met overheden op alle niveaus wereldwijd om ze te helpen meer flexibele en wendbare infrastructuren met open source te bouwen.”

Wereldwijde open source-initiatieven
EDB is wereldwijd goed vertegenwoordigd onder overheidsgebruikers. In Nederland gebruiken onder andere DigiD en Child Protective Services een cloudgebaseerd systeem dat op EDB Postgres van EDB partner PinkRoccade Local Government is gebouwd.
Stijgende kosten en een groeiende vraag naar onafhankelijkheid van de traditioneel dominerende leveranciers, die te veel controle hebben over klanten, zorgen ervoor dat overheidsorganen beleid formaliseren om meer open source software in overheidsorganisaties en scholen in te zetten. Enkele voorbeelden:
● De Europese Unie riep via een resolutie van het Europese Parlement Europese instellingen op om commerciële software te vervangen door open source om zo de technologische onafhankelijkheid te vergroten.
● De Franse regering nam het wetvoorstel de Digital Republic Bill aan. Dit wetsvoorstel gaat in op een groot aantal zaken met betrekking tot internet en digitale rechten en is voorzien van verschillende high-profile initiatieven voor overheidsorganisaties en scholen om open source software te adopteren.
● EDB is in het Verenigd Koninkrijk een erkende leverancier van het UK Government GCloud Framework, en stimuleert procurement in de publieke sector. Organisaties in de publieke sector kunnen diensten inkopen zonder volledig deel te hoeven nemen in het competitieve inkoopproces.

Voldoen aan overheidsdoelen
Klanten uit de overheidssector oriënteren zich op EDB Postgres om aan specifieke operationele en technologievereisten te voldoen. Deze omvatten:
● Databaseprestaties en schaalbaarheid – EDB Postgres zorgt voor een betere benutting van middelen en betere prestaties op de krachtigere servers van vandaag de dag. EDB heeft tevens Postgres geoptimaliseerd om een groter aantal gebruikers te ondersteunen. Organisaties met grote databases en een groot aantal gebruikers leveren betere prestaties als ze hun systemen op nieuwere hardware opschalen.
● Budgettransparantie – EDB Postgres wordt verkocht als een uitgebreid abonnement en omvat: (i) de database en beheer; (ii) integratie- en migratiesuites binnen meerdere deploymentopties; en (iii) ondersteuning en upgrades, met geen extra kosten per feature of gebruiker. Overheden zoeken meer duidelijkheid in begrotingsrapportages en dat krijgen ze met dit abonnement.
● Deploymentflexibiliteit – EDB Postgres is open source, standaardgebaseerd en draait op alle grote besturingssystemen, waaronder Windows, Linux en Unix. EDB Postgres bevrijdt eindgebruikers van een vendor lock-in en stelt hen in staat om te kiezen tussen implementaties op bare metal; virtuele; of in publieke, private of hybride cloudomgevingen zonder beperkingen in het gebruik.
● Database security – Met de SQL/Protect-functies integreerde EDB een extra beveiligingslaag in Postgres om een gestandaardiseerde module in de database te bouwen, die tegen SQL-injectieaanvallen beschermt. Auditing-functies helpen met overheidsaccreditaties en security compliance.
● DBA-beveiligingsmaatregelen – Wachtwoordprofielen definiëren regels voor de complexiteit van wachtwoorden, het hergebruik, de vervaldatum en vergroten EDB Postgres’ ondersteuning voor PCI DSS compliance.
● Ondersteuning – 24x7 ondersteuning met regelmatige security-bulletins en patch releases.
● Hoge beschikbaarheid, beheer- en integratietools – Multi-master replicatie, back-up en recovery, management, monitoring, alerting en automatische failover voor bedrijfskritische omgevingen.

Beschikbaarheid en softwaredownloads
EDB Postgres Advanced Server 9.5 kan hier gedownload worden. EDB Postgres Enterprise Manager 6.0 kan hier gedownload worden.

Om te profiteren van de volledige waarde van EDB Postgres Advanced Server en EDB Postgres Enterprise Manager voor grootzakelijk gebruik, zijn deze componenten opgenomen als onderdeel van een EDB Postgres Enterprise-abonnement. Dit omvat de EDB Postgres Advanced Server database, plus migratie-, integratie- en managementtools voor ontwikkelaars en DBA’s en 24x7 wereldwijde ondersteuning. EDB Postgres Enterprise Manager zit ook in het EDB Postgres Standard-abonnement. Het biedt PostgreSQL-gebruikers betere beheersbaarheid en productiviteit. Daarnaast is een breed scala aan opleidingen, professionele diensten en certificatie-oplossingen van EDB en van partners van EDB beschikbaar.


Partners