18-11-2015

IBM Fluid Query 1.6 biedt integratie met Logical Data Warehouse

Deel dit bericht

Het IBM PureData Systems voor Analytics team heeft een reeks verbeteringen aangebracht ten opzichte van de huidige software versies van Netezza Platform Software (NPS), Inza software en Fluid Query. Het team heeft integratie, veiligheid, real-time analytics voor System z en gebruiksfuncties verbeterd.

Fluid Query biedt basismogelijkheden om de PureData-installatie aan te sluiten op de bredere data-omgeving of direct met de IBM BigInsights Apache Hadoop distributie. Door bredere toegang in het hele ecosysteem van on-premise, cloud, commodity hardware en Hadoop platforms komt men steeds dichter bij het vastleggen van de waarde in alle “systems of engagement” en “systems of record”, zodat nieuwe inzichten in de hele onderneming zijn uit te rollen. IBM Fluid Query biedt veel flexibiliteit om het PureData System te verbinden met andere PureData Systems, Hadoop, DB2, Oracle en vrijwel elke gestructureerde databron die JDBC drivers ondersteunt.

Fluid Query werd dit jaar uitgebracht en is in zijn derde ‘agile’ release van het jaar. Als onderdeel van de NPS-software is het gratis beschikbaar voor bestaande PureData klanten.
Gegevens in het PureData System zijn nu voor diepere analyses samen op te vragen met:
- data in IBM BigInsights of andere Hadoop-implementaties;
- relationele data stores (DB2, 3rd party en open source databases zoals PostgreSQL, MySQL, etc.);
- multi-generational PureData Systemen voor Analytics-systemen ("Twin Fin", "Striper", "Mako”).

Enkele nieuwe functies in de release die helpen om inzicht te verkrijgen uit verschillende soorten datatypen en data stores:
- generic connector voor de toegang tot gestructureerde datastores die JDBC ondersteunen;
- ondersteuning voor compressed read van Big SQL op IBM BigInsights;
- mogelijkheid om databases te importeren naar Hadoop en aan tabellen in Hadoop toe te voegen;
- ondersteuning voor de laatste Hadoop-distributies.

Fluid Query 1.6 kan worden gedownload van IBM Support Fix Central.
Ook Netezza Platform Software 7.2.1 en INZA 3.2.1 software voor PureData Systems voor Analytics is gratis beschikbaar voor bestaande PureData klanten.

Partners