09-11-2015

Alteryx en Microsoft bundelen krachten voor geavanceerde analytics toepassing

Deel dit bericht

Alteryx, aanbieder op het gebied van data blending en geavanceerde analyses, heeft een nieuwe relatie aangekondigd met Microsoft, om business analisten te voorzien in een snellere en betere toepassing van data blending en geavanceerde analyses.

Alteryx is het eerste bedrijf dat business analisten in staat stelt analytische workflows op te zetten met directe output naar Microsoft Power BI, voor gebruik door een breed scala aan zakelijke gebruikers. De relatie tussen Alteryx en Microsoft biedt diepe integratie tussen Alteryx Analytics en SQL Server 2014 (ook SQL Server 2012 en SQL Server 2008), en zal ook toekomstige samenwerking betreffen tussen Alteryx Analytics en andere Microsoft-analytics producten, waaronder veel componenten van Microsoft Azure en de Cortana Analytics Suite.

Het Alteryx Analytics 10.0 platform maakt het nu mogelijk dat data-analisten data blenden, modelleren en analyseren voor gebruik in Power BI. Met een eenvoudige drag and drop workflow, maakt Alteryx het eenvoudig om een ​​complete dataset te compileren voor gebruik in Power BI, gebruikmakend van verschillende soorten gegevensbronnen (desktop, cloud, database).
Het Alteryx platform kan data opschonen, transformeren en verrijken om tot een perfecte dataset te komen en vervolgens geavanceerde analyses (voorspellend, statistisch en ruimtelijk) op los te laten voor diepere zakelijke inzichten.
Naast de Alteryx Analytics en Power BI-integratie biedt Alteryx momenteel in-database blending in SQL Server 2014, zodat analisten meerdere databronnen kunnen mengen binnen de database, via een eenvoudige analytische workflow. Met in-database blending blijven de gegevens binnen de SQL Server-omgeving en Alteryx plaatst het data blendingproces in de database, waardoor snellere resultaten te verkrijgen zijn dan met traditionele methoden.

Alteryx is nu ook geïntegreerd met Microsoft Azure Machine Learning Text Analytics mogelijkheden om analisten te helpen klantsentimenten in tekstdata uit social media te begrijpen. Bovendien zullen data-analisten binnenkort in staat zijn ook cloud-gebaseerde data te gebruiken om data blending en geavanceerde analyses met Microsoft Azure uit te voeren - waaronder Microsoft SQL Azure Data Warehouse en Microsoft Azure HDInsight. Toekomstige releases brengen ook sterkere samenwerking met Microsoft Azure Machine Learning.

Meer informatie op http://www.alteryx.com/microsoft

Partners