06-10-2011

Oracle onthult de Oracle Exalytics Business Intelligence Machine

Deel dit bericht

Het eerste gecombineerde hard- en softwaresysteem voor Extreme Anaytics.

Oracle introduceert de Oracle Exalytics Business Intelligence Machine, het eerste gecombineerde in-memory hardware en softwaresysteem op de markt, dat is ontworpen om sneller dan ooit analyses te kunnen uitvoeren, real-time visuele analyses te geven en nieuwe types analytische applicaties mogelijk te maken. Oracle Exalytics geeft organisaties de mogelijkheid sneller beslissingen te maken in tijden van snel veranderende marktomstandigheden. Daarnaast zorgen interactieve visualisatiemogelijkheden voor een breder draagvlak voor business intelligence in de organisatie door van elke gebruiker een analist te maken. Organisaties zijn in staat hun BI-initiatieven uit te breiden van alleen rapportage en dashboards naar modeling, planning, forecasting en voorspellende analyses. Planningsapplicaties zijn schaalbaar met snellere, meer accurate planningscycli.
Dit nieuwe systeem combineert Oracle's bewezen Business Intelligence Foundation met geavanceerde visualisatiemogelijkheden en prestatieoptimalisatie, een verbeterde versie van de Oracle TimesTen In-Memory-database met analytische uitbreidingen en een zeer schaalbare Oracle-server die specifiek is ontworpen voor in-memory business intelligence.
 

Gecombineerd systeem vergemakkelijkt implementatie
In tegenstelling tot data warehouse appliances en in-memory BI-tools, is Oracle Exalytics het eerste gecombineerde systeem met in-memory-software en hardware en een geoptimaliseerd BI-platform met geavanceerde visualisatie. Om te besparen op zowel integratiekosten, tijd, inspanning als onderhoud is Oracle Exalytics ontworpen als een 'single vendor-systeem' met veelgebruikte Oracle BI- en in-memory database-software die is geconfigureerde voor hardware die door Oracle is ontworpen, gebouwd en wordt onderhouden.
Oracle Exalytics bestaat uit:
- Oracle's Sun Fire-server met 1 Terabyte RAM en de Intel Xeon E7-4800-processor met in totaal 40 kernen;
- Oracle BI Foundation-software, inclusief Oracle Business Intelligence Enterprise Edition en Oracle Essbase met prestatieoptimalisatie en een verbeterde visualisatieomgeving voor interactieve analyses zonder beperkingen van onderliggende gegevens en het type gebruiker;
- Oracle TimesTen In-Memory Database for Exalytics, dat is gebaseerd op de bewezen in-memory RDBMS van Oracle met extreem snelle responstijden, geoptimaliseerd voor business intelligence.
 
Organisaties die Oracle Business Intelligence gebruiken, kunnen profiteren van bestaande vaardigheden, resources en personeel bij het inzetten van Oracle Exalytics. Bestaande rapportages en dashboards die met Oracle BI Enterprise Edition en Oracle BI Applications zijn gemaakt, werken zonder problemen en wijzigingen op Oracle Exalytics.
 

Oracle Exalytics biedt innovatieve mogelijkheden waaronder:
- 'Speed-of-thought' interactieve visualisatie die alle gebruikers in staat stelt grote data-sets te onderzoeken om gemakkelijk patronen, trends en uitschieters te herkennen;
- Opschalen tot duizenden mobiele iPad-gebruikers waardoor analyses overal en door iedereen te maken zijn;
- Adaptieve in-memory-technologie die prestaties optimaliseert voor de beste responsiviteit, zelfs wanneer de gegevenshoeveelheid groter is dan het beschikbare Exalytics-geheugen.
 

Toegang tot heterogene gegevensbronnen, geoptimaliseerd voor Oracle Exadata
Oracle Exalytics is een open oplossing voor gebruik in heterogene IT-omgevingen en kan gegevens van elke Oracle of niet-Oracle relationele OLAP of ongestructureerde gegevensbronnen benaderen en analyseren, waaronder ook IBM DB2, Microsoft SQL Server, Netezza, SAP Business Information Warehouse en Teradata. Voor organisaties die nog snellere analytische prestaties zoeken, biedt Oracle Exalytics een Infiniband-connector die optimaal samenwerkt met de Oracle Exadata Database Machine.
 
Bron: www.oracle.com

Company:

Oracle

Partners