15-11-2011

Software AG maakt ARIS en webMethods geschikt voor de cloud

Deel dit bericht

Cloud Ready per direct beschikbaar en biedt ondersteuning voor publieke en private cloud.

De producten webMethods en ARIS van Software AG zijn geschikt gemaakt voor toepassing in de cloud. Beide producten zijn gecertificeerd voor exploitatie via Elastic Compute Cloud van Amazon en via VMware. Software AG noemt zijn nieuwste innovatie ‘Cloud Ready’ en stelt het per direct beschikbaar. De nieuwe Cloud Ready-oplossing van Software AG is onderdeel van de cloud-strategie die het bedrijf eerder dit jaar bekendmaakte. Deze strategie speelt in op de behoefte van klanten aan verregaande interactie, communicatie en samenwerking om de traditionele barrières tussen business en IT te slechten. Software AG Cloud Ready ondersteunt die strategie met een oplossing die procesmodellering, procesmanagement, Service-Oriented Architecture (SOA) en cloud-integratie biedt. Dit leidt tot een snelle verbetering van processen en tot lagere kosten.

Software AG Cloud Ready levert flexibiliteit in de exploitatie van de software met hybride ondersteuning voor zowel de publieke als private cloud en voor installatie op locatie. Door het gebruik van gecertificeerde platforms zoals Amazon EC2 en VMware voor zowel ARIS- als webMethods-producten kunnen gebruikers hun ontwikkel-, test en productieomgevingen in de cloud draaien. Hiermee reduceren bedrijven de introductietijd en zijn de data en applicaties dynamisch beschikbaar. ARIS-gebruikers profiteren van uitgebreide samenwerkingsmogelijkheden gedurende de ontwerp-, simulatie-, publicatie- en beheerfasen van procesverbetertrajecten.


Als onderdeel van de cloud-strategie voegt Software AG in de nabije toekomst extra collaboratiefunctionaliteit toe aan zijn cloud-omgeving. Een nieuwe, webgebaseerde samenwerkingsvoorziening overbrugt de kloof tussen traditionele tools voor bedrijfsprocesanalyse en -automatisering (BPA) en tools voor Business Process Management (BPM) mede door gebruik te maken van sociale technologieën. Deze nieuwe functionaliteiten stellen virtuele teams in staat samen te werken, ongeacht hun locatie of werkwijze. De nieuwe toolset, beschikbaar als cloud-oplossing, maar ook nog steeds als on-site installatie, ondersteunt een teamgebaseerde aanpak voor ontwikkeling en management van processen. De oplossing doet dit door overal en altijd toegang te bieden tot alle relevante projectdata en procesmodellen. Teamleden zijn met deze oplossing eenvoudig in staat anderen uit te nodigen voor samenwerking, om informatie te delen en tot nieuwe, innovatieve ideeën te komen.
Doordat de kerntechnologie van Software AG fungeert als een informatiebackbone voor een aantal van de grootste en meest complexe organisaties ter wereld, werkt Software AG naast de cloud-oplossing aan nieuwe communicatieoplossingen. Deze stellen bedrijven in staat om de bedrijfsrelevante data die door hun systemen gaan, eenvoudiger en realtime beschikbaar te maken voor gebruikers. Voor het eerst kunnen zakelijke gebruikers eenvoudig toegang krijgen tot bestaande bedrijfssystemen en persoonlijke datastromen, en op basis hiervan samenwerken met collega’s. Voortbouwend op de bestaande eventverwerkende technologieën en gebruikmakend van de onlangs verworven mobiele en ‘big-data’-technologieën, stelt de nieuwe oplossing gebruikers in staat om realtime kennis te nemen van gebeurtenissen in de bedrijfsvoering en tegelijkertijd de zakelijke context ervan te begrijpen.
Born: www.softwareag.com

Company:

Software AG

Partners