15-11-2011

Oracle onthult Oracle Solaris 11

Deel dit bericht

Eerste cloud-besturingssysteem is beschikbaar.

Oracle Solaris 11 is ontworpen om te kunnen voldoen aan de strenge eisen rondom beveiliging, prestaties en schaalbaarheid van cloud-implementaties. Met Oracle Solaris 11 zijn organisaties in staat hun meest veeleisende applicaties in private, hybride of publieke clouds te draaien.

Oracle Solaris ZFS vormt de basis voor data- en storage-beheer voor Oracle Solaris 11. Het levert hoogwaardige data-integriteit, flash-enabled tiered storage pools, line speed encryption en de schaalbaarheid om ongelimiteerde hoeveelheden data op te slaan en te beheren. Met Oracle Solaris ZFS deduplicatie kunnen organisaties hun opslagvereisten voor gevirtualiseerde omgevingen terugbrengen met een factor tien.
Oracle Solaris en Oracle software zijn gezamenlijk ontworpen, getest, kunnen gelijktijdig worden uitgerold en zijn vanuit dezelfde omgeving te beheren. Dit resulteert in snellere fail-over, verbeterde betrouwbaarheid en verbetering van applicatieprestaties met een factor tien.
Oracle Solaris ontwikkelaars hebben tevens gewerkt aan het verbeteren van de prestaties, beschikbaarheid, beveiliging en beheerbaarheid van Oracle Database 11g, Oracle Fusion Middleware 11g en op Java-gebaseerde applicaties op Oracle Solaris.
Andere nieuwe functies van Oracle Solaris11 zijn geoptimaliseerd gedeeld geheugenbeheer, I / O-verbeteringen, geïntegreerde resource management en crypto off-load.
Oracle Solaris 11 draait al bij meer dan 700 grote organisaties wereldwijd en staat al op duizenden Oracle's Sun ZFS Storage Appliances, net als op de Oracle Exadata Database Machines X2-2 en X2-8 en de Oracle Exalogic Elastic Cloud-systemen. 
Bron: www.oracle.com

Partners