23-01-2013

Embarcadero kondigt platform voor data governance aan

Deel dit bericht

Embarcadero Technologies, leverancier van softwareoplossingen voor applicatie- en databaseontwikkeling, kondigt vandaag zijn nieuwe Metadata Governance-strategie aan.

Het betreft een oplossing die organisaties in staat stelt diverse data eenvoudig en praktisch te benutten voor informatiebeheer en de levenscyclus van de softwareontwikkeling, met het oog op geslaagde data governance-initiatieven. De strategie is van toepassing op de volledige productportfolio van Embarcadero en maakt gebruik van de ontdekking, het beheer en de mutualisering van metadata. Daarnaast lanceert het bedrijf ER/Studio XE3, een belangrijke upgrade van de bekroonde ER/Studio-lijn van database modeling tools die de enterprise modeling en impactanalyse beduidend verbeteren, zodat men een grotere variëteit van metadata nauwkeuriger kan interpreteren.

Succesvolle data governance vereist de levering van een totaalbeeld van alle data assets – zowel op hardware, als in de cloud of in een centrale lokale repository – en de terbeschikkingstelling van die waardevolle data aan IT-professionals en beslissingsmakers. Tot nu toe was dit proces ingewikkeld, gefragmenteerd en duur voor bedrijven. En het wordt alleen nog ingewikkelder, want analisten voorspellen in de volgende jaren een explosie van mobiele, cloud-, transactie- en gedragsgegevens
 

Het Metadata Governance Platform van Embarcadero:
Metadata zijn van cruciaal belang in data governance om waarde te halen uit de data van een organisatie, door de behoefte of de wens van het bedrijf (beleid) te koppelen aan de waarde van de informatie of data. De volledige portfolio van Embarcadero is “governance-enabled” en ontworpen om metadata te delen en controle en waarde te verschaffen in de levenscyclus van de businessplanning en softwareontwikkeling.
• ER/Studio – Toonaangevend architectuurpakket
• RAD Studio – Naadloze ontwikkeling van verscheidene toestellen
• DB PowerStudio – Platformoverschrijdend beheer en optimalisatie van databanken
 

Embarcadero lanceert ER/Studio XE3: ontworpen voor data governance
Embarcadero kondigt de algemene beschikbaarheid van ER/Studio XE3 aan, ter ondersteuning van de data governance-strategie. ER/Studio XE3 verbetert het  vermogen van de klant om grote hoeveelheden data accuraat te interpreteren en geeft organisaties zo een duidelijk competitief voordeel over bedrijven die verwante metadata nog niet volledig kunnen registreren en benutten. De nieuwe release omvat:
• Een geavanceerde universele mappingfunctie voor een verbeterde enterprise modeling en impactanalyse tussen fysieke, logische en conceptuele modellen
• Het vermogen om aangepaste data types te creëren voor een volledige forward en reverse engineering
• Ondersteuning voor SQL Server 2012, Teradata, Netezza, Greenplum en Windows 8
• Betere ondersteuning voor het beheer van grote modellen
• Gloednieuw portaal met een herziene gebruikersinterface, volledig nieuwe enterprise data dictionaries voor zoekmachines en betere zichtbaarheid van de metadata van modellen

 

“Embarcadero begrijpt software- en databaseprofessionals,” aldus Michael Swindell, Senior Vice President Marketing en Product management bij Embarcadero. “Wij weten waar ze ‘s nachts van wakker liggen en ontwikkelen oplossingen voor hun specifieke problemen. De meest recente release van ER/Studio past in onze strategie van metadata governance en mutualisering. XE3 koppelt IT-architecten aan hun collega’s in de business met het oog op samenwerking en de controle op data governance-initiatieven en deelt metadata in het geheel van het bedrijf om informatie-assets bruikbaar te maken. XE3 breidt de voetafdruk van ER/Studio ook uit met ondersteuning van populaire Big Data-platformen, zoals Netezza en Greenplum, om mee te gaan met een almaar groeiend domein van enterprise data.”
 

Beschikbaarheid
De Metadata Governance-functies van Embarcadero zijn vandaag beschikbaar in de huidige versies van zijn productfamilies. ER/Studio XE3 is onmiddellijk online verkrijgbaar, rechtstreeks van Embarcadero en/of via partners. Bezoek http://www.embarcadero.com/products/er-studio voor meer informatie.
 

Company:

Embarcadero

Partners