26-08-2015

Vitalis maakt managementinformatie en real-time analytics beschikbaar met Qlik

Deel dit bericht

Qlik®, leverancier van visual analytics oplossingen, kondigt aan dat Vitalis WoonZorg groep in Eindhoven heeft gekozen voor QlikView®. Met QlikView krijgt Vitalis enerzijds meer inzicht in en grip op haar HR- en administratieve processen en anderzijds in de geleverde en nog te leveren zorgactiviteiten. Door de nieuwe organisatiestructuur van Vitalis krijgen medewerkers meer verantwoordelijkheid en dus ook behoefte aan meer informatie. Met QlikView krijgen alle medewerkers de mogelijkheid om zelf real-time visuele (management)analyses te maken. Deze geven meer inzicht in bijvoorbeeld hun eigen productiviteit, welke zorgproducten er nodig zijn, wat er past binnen het budget en welke vorm van zorg passend is voor de cliënt. Door deze informatie inzichtelijk te hebben, kunnen zij dagelijks belangrijke beslissingen nemen met betrekking tot de zorg die zij verlenen. Daarnaast kan er gericht worden gestuurd op HR-zaken, zoals ziekteverzuim of personeelsbezetting. 

Het dashboard van QlikView fungeert bij Vitalis als een managementinformatiesysteem en ontsluit alle informatie uit de verschillende onderliggende systemen van Vitalis. Deze informatie wordt vervolgens inzichtelijk gemaakt in één integraal dashboard. Informatie is nu beschikbaar voor iedereen binnen de organisatie. Vitalis kan hierdoor optimaal gebruik maken van de data en de aanwezige kennis. De platform-gebaseerde aanpak van Qlik was een belangrijke reden voor Vitalis om te kiezen voor QlikView. Zij hebben nu maar één platform nodig voor real-time management rapportages, datavisualisaties en analyses.

Stephan van der Pol, Manager ICT bij Vitalis: “Van tevoren hebben wij onze eenheden en parameters duidelijk gedefinieerd, zodat duidelijk was welke informatie nodig was om het dashboard in te richten. Dit is een cruciale voorwaarde voor succes, want in de praktijk merk je dat men daar verschillende definities en interpretaties aan kan geven. Op dit moment vindt de formalisatie plaats voor het dashboard waarin de financiën, de productie en het personeel opgenomen zijn en zijn we zelfs al aan het nadenken over toekomstige dashboards. Deze gaan meer informatie geven over urenregistratie en –besteding, we gaan dieper in op verzuimrapportages en er wordt nagedacht over presentatie van zorginhoudelijke indicatoren. Verdere ontwikkeling laten we uiteraard afhangen van de informatiebehoefte in de teams, op de werkvloer.”

Company:

Qlik

Partners