27-04-2015

Real-time activiteiten van hackers opsporen met SAS Cybersecurity

Deel dit bericht

SAS, leverancier van business analytics software, introduceert SAS Cybersecurity waarmee real-time activiteiten van hackers zijn op te sporen. Cybercriminelen worden volgens SAS steeds slimmer en veranderen continu van methoden en werkwijze. De beste verdediging tegen cyberaanvallen is een proactieve benadering. Ook moeten cyberbedreigingen niet alleen als een IT-issue worden gezien, maar als een zakelijk probleem worden behandeld. SAS Cybersecurity helpt organisaties hierbij.

Om hackers het hoofd te bieden proberen security-leveranciers zelf analytics-toepassingen te ontwikkelen of te integreren in hun oplossingen. SAS heeft een bewezen analytics-platform en past deze kennis toe in de SAS Cybersecurity-software, zodat organisaties proactief cyberrisisco’s kunnen inschatten en real-time kunnen reageren.

“Hackers kunnen nu nog vaak maanden ongestoord hun gang gaan zonder dat zij ontdekt worden”, zegt Olaf Passchier, Technology Solution Consultant bij SAS. “Zij hebben gedurende die tijd alle kans om de meest kostbare informatie van een organisatie te verzamelen en te gebruiken voor eigen praktijken. Dit is vanzelfsprekend een enorme bedreiging en tegelijkertijd een gat in de huidige markt voor cybersecurity.”

Real-time inzicht in security-risico’s

SAS Cybersecurity correleert en analyseert miljarden netwerktransacties en gebruikt daarbij contextuele informatie uit de hele organisatie zoals data over functionele bedrijfsprocessen en -onderdelen en security-protocollen. Het optimaliseert en analyseert data in real-time en geeft een beeld van de security-risico’s. Met het uitgebreide inzicht in normale en abnormale activiteiten, kunnen organisaties hackers het hoofd bieden, zo belooft SAS.

Gebruikers van SAS Cybersecurity hoeven geen analytics-experts te zijn om snelle inzichten te krijgen. SAS Cybersecurity biedt een nauwkeurige lijst van alle apparatuur die met het bedrijfsnetwerk is verbonden en geeft aan waar de risico’s liggen die direct aandacht behoeven. Security-medewerkers zijn daarmee efficiënter en spelen proactief in op reële bedreigingen, aldus SAS. “Activiteiten van hackers zijn vaak lastig te detecteren en verborgen in enorme hoeveelheden data. De meeste security-oplossingen genereren bovendien teveel alerts”, vertelt Bryan Harris, Director Research & Development Cyberanalytics bij SAS. “SAS Cybersecurity voegt een essentiële beveiligingslaag toe. Door data real-time te benutten en te verrijken en op basis van gedrag complexe analytics toe te passen.”

Tags:

Security

Company:

SAS

Partners