21-01-2015

Pink Elephant en 2foqus richten Business Intelligence BV op

Deel dit bericht

Pink Elephant en 2foqus gaan per januari 2015 een strategische samenwerking aan op het gebied van Business Intelligence. De bestaande Business Intelligence-afdeling van Pink Elephant wordt samen met het team van 2foqus ondergebracht in een nieuwe Business Intelligence BV.

De dagelijkse leiding van de nieuwe Business Intelligence unit van Pink Elephant komt in handen van Dave Jansen en Mikel Snijders, de oprichters van 2foqus. Door deze fusie kan Pink Elephant organisaties nog beter helpen met sturing, analyse en rapportage op basis van Business Intelligence.

“2foqus is gespecialiseerd in QlikView-implementaties,” zegt Mark de Lange, Chief Financial Officer van Pink Elephant. “Pink Elephant heeft zelf ook brede expertise op het gebied van Business Intelligence. Door onze expertise samen te voegen, krijgen we meer kritische massa om te innoveren. Deze samenwerking met 2foqus is een belangrijke stap om onze dienstverlening voor Business Intelligence op een hoger niveau te brengen en onze klanten nog beter te kunnen bedienen.”

Pink Elephant hanteert bij Business Intelligence-projecten de Seeing is Believing-methode (SiB). De Lange: “De consultants van Pink Elephant beginnen projecten bij klanten vaak met een soort mini-project, waarmee binnen enkele dagen een volwaardige Business Intelligence-applicatie wordt opgeleverd. Ze kunnen hiermee de kracht van Business Intelligence ervaren op basis van hun eigen data. Deze krachtige werkwijze zal onze nieuwe Business Intelligence-unit verder gaan ontwikkelen en afstemmen op externe sofwareplatformen zoals Exact, waar 2foqus veel ervaring mee heeft."

WK

Partners