27-11-2014

Information Builders werkt nauwer samen met Cloudera, Hortonworks, HP Vertica, MapR en Pivotal

Deel dit bericht

Information Builders, leverancier van BI en analytics software, sluit een samenwerking met Cloudera, Hortonworks, HP Vertica, MapR en Pivotal om betere Hadoop Big Data technologie aan klanten te bieden. Hadoop is een open-source-softwareraamwerk dat applicaties in staat stelt om zeer grote hoeveelheden ongestructureerde data in een cloudomgeving te verwerken.

De vraag naar technologie die grote volumes data kan verwerken, groeit in hoog tempo. Volgens een recent rapport van Allied Market Research groeit de mondiale Hadoop-markt in 2020 tot boven de vijftig miljard dollar. Een belangrijke aanjager van deze groei is het steeds grotere volume van zowel gestructureerde als ongestructureerde bedrijfsdata uit verschillende bronnen en met verschillende formats. Big data biedt ongekende mogelijkheden voor een organisatie om waarde uit te destilleren. Voor succesvolle big data-initiatieven is een uitgebreid informatiebeheerbeleid echter cruciaal, aldus Information Builders.

Integraties

Om die reden heeft Information Builders geïnvesteerd in nieuwe partnerships met Hadoop-leveranciers Cloudera, Hortonworks en MapR. Daarnaast heeft de business intelligence- en analytics-expert zijn relaties versterkt met big data-partners HP Vertica en Pivotal. Recente integraties van Information Builders zijn onder andere geoptimaliseerde toegang tot data, waaronder ‘high-performance access’ via Apache Hive en Cloudera Impala. Extract, transform en load (ETL), met functionaliteit voor grote volumes, in-memory-laadmogelijkheden en in-database-transformaties; Predictive Analytics binnen de databaseverwerking en de ETL-gegevensstroom; één stack voor integratie, datakwaliteit, analyses, BI, InfoApp-ontwikkeling en queries van eindgebruikers; cross-platform JOINs voor alle soorten data, zowel gestructureerde als ongestructureerde, voor snelle rapportage; Analytics Sandbox-omgeving, waardoor gebruikers data uit Hadoop kunnen overbrengen naar in-memory-databases voor snelle analyses.

Datasets

De integriteit en integratie-oplossingen garanderen volgens Information Builders real-time datadeduplicatie en efficiënte integratie met bestaande applicaties en processen. Het BI- en analytics-platform van Information Builders, WebFOCUS, analyseert grote datasets en verspreidt de gemaakte analyses onder een groot aantal belanghebbenden. De InfoApp van het bedrijf bieden self-service datavisualisatiefuncties, waardoor zelfs niet-technisch personeel profiteert van Hadoop-implementaties, aldus Gerald Cohen (foto), directeur en CEO van Information Builders. "De combinatie van onze Hadoop-partnerships en unieke oplossingen biedt de functionaliteit voor het acquireren, opslaan, voorbereiden, integreren en analyseren van historische datavolumes die vandaag de dag nodig is. Hierdoor zijn onze klanten er zeker van dat ze maximaal voordeel halen uit de stortvloed aan data en hun Hadoop-implementatie in plaats van dat ze verstrikt raken in de complexiteit van gegevens."

WK

Partners