19-09-2014

Qlik Sense combineert data visualisatie en data discovery

Deel dit bericht

Qlik, leverancier van data discovery, introduceert Qlik Sense. Qlik Sense is een product dat device-onafhankelijke self-service visualisatie en data discovery mogelijk maakt. Het stelt gebruikers altijd en overal in staat om snel interactieve visualisaties, rapportages en dashboards te creëren.

Qlik Sense stelt gebruikers in staat om visualisaties te creëeren, aan te passen en uit te breiden. Qlik Sense bevat tevens de gepatenteerde data indexing engine van Qlik, die het mogelijk maakt om gepersonaliseerde analyses te maken en op ontdekkingsreis te gaan naar verbindingen binnen datasets. Qlik Sense is ontworpen vanuit de visie dat iedereen aan de slag moet kunnen met data visualisatie. De business profiteert van een intuïtieve ervaring en ontwikkelaars beschikken over goed gereedschap in de ontwikkelomgeving. Bovendien is IT gelijktijdig in staat om de controle centraal in beheer te houden en te waken over bijvoorbeeld management en governance. Eerder verscheen al een gratis desktopversie van Qlik Sense.

"Onze visie voor Qlik Sense is gebaseerd op onze overtuiging dat iedereen in een organisatie in staat moet zijn om op eenvoudige wijze dynamische dashboards te maken", aldus Sabine Palinckx (foto), Country Manager Benelux bij Qlik. "Toen het idee voor Qlik Sense ontstond hadden wij een wereld voor ogen waarin elke kenniswerker, vanaf elk apparaat, snel visuele analyses kan maken om zo theorieën te verkennen, hypotheses te bewijzen, of nieuwe trends te ontdekken die kunnen bijdragen aan een betere betrijfsvoering."

WK

Partners